.

.

TOTS 21

IMG_3590

Competició d’esgrima a la laboral. Foto:Tarragona21

Una noia demana la pilota perquè està desmarcada a la pista de futbol sala, la rep i l’agafa amb les mans, té tres segons per fer una passada precisa al peu d’algun company.

És el primer que t’impacte quan veus un partit de Futbol 5 integrat, aquelles persones que van amb cadira de rodes poden agafar la pilota amb les mans abans de fer l’assistència correcta.

L’esgrima es competeix assegut per a no donar avantatges a ningú i el bàsquet participen en un tres contra tres amb cadira de rodes i tenen suport exterior per acabar de fer la jugada si volen buscar el treball en equip.

Tot això s’ha pogut veure al Complex Educatiu de Tarragona que ha acollit la primera Jornada local de l’Esport Integrat. La diada organitzada des de la Federació Mestral-Cocemfe de Tarragona i els Jocs Mediterranis del 2017, ha servit per a organitzar competicions en sis esports (Tin bàsquet, Tir amb arc integrat, Tennis Taula integrat, Futbol 5 integrat, Pàdel integrat i Esgrima integrada). Tots aquests esports tenen unes normatives especials amb alguns canvis respecte a les primeres normatives que es van fer a Itàlia la passada primavera. La iniciativa que s’ha fet a Tarragona de fet copia la que es va fer a Itàlia aquest 23 de maig (Dia Europeu de l’Esport Integrat) en dotze ciutats diferents.

La directora territorial d’ensenyament, M.Àngels Gonzàlez, ha destacat que des del departament d’ensenyament s’aposta per la convivència conjunta i que cal seguir “fent camí en la conscienciació social per arribar a la integració completa”. Gonzàlez diu que “fins ara s’ha parlat sempre de l’esport per separat i que el repte de les jornades és aconseguir integrar a joves ordinaris i nois amb discapacitat”. En l’acte també hi ha assistit el cap visible dels Jocs Mediterranis, Javier Vilamayor, qui ha volgut destacar també la importància que tenen aquestes jornades per aconseguir la integració de l’esport i el fet que Tarragona sigui pionera en una iniciativa com aquesta. Vilamayor ha fet referència també al llegat dels Jocs “ens hem plantejat que la integració sigui un dels llegats que ha de deixar la celebració dels Jocs el 2017”. Els camps de la laboral s’han convertit en l’escenari perfecte per celebrar la jornada que ha aplegat a uns vuitanta-cinc esportistes entre nens i adults. En total cinc centres han pres part de la diada (Escola Solc, Fundació Onada, Federació Mestral-Cocemfe, Fundació Pere Mata i l’Escola Verge de la Cinta).