.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ i per commemorar aquesta jornada el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI) de la conselleria de Feminismes i LGTBIQ de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat actes de reivindicació adaptats a la situació de la Covid-19.

Dijous 25 de juny, a les 11.30 hores, es pintaran els bancs de la plaça Imperial Tàrraco amb els colors de la bandera de l’Arc de Sant Martí i a les properes setmanes s’aniran pintant en cadascun dels barris de la ciutat. Aquesta activitat es realitzarà amb les persones referents del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI).

Divendres 26 de juny, a les 11 del matí, es realitzarà una pintada de la bandera de l’Arc de Sant Martí al pas de vianants del Balcó del Mediterrani amb la participació de la consellera de Feminismes i LGTBIQ de l’Ajuntament, Carla Aguilar – Cunill.

A les 12.30 hores, davant de l’Ajuntament a la plaça de la Font, es llegirà, el manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI A càrrec de Berta Mascaró activista LGBTI i referent del SAI Tarragona.

Com a tancament de la jornada es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament un mosaic sota el lema “Tarragona batega amb orgull” amb imatges de la ciutadania de Tarragona per a fer visible la necessitat de la implicació de la comunitat en la reivindicació i visibilització dels drets LGBTI.

Un domàs amb els colors de la bandera LGTBIQ per esquivar la prohibició del Suprem

Diumenge 28 de juny, es penjarà a la façana de l’Ajuntament, la domàs amb els colors de la bandera LGTBIQ, d’acord amb les normes i amb la voluntat de mantenir l’esperit reivindicatiu després que fa unes setmanes el Tribunal Suprem emetés una sentència que prohibia l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics..

Al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de la bandera LGTBIQ i durant el cap de setmana.

Aquest 28 de juny, potser els canals de comunicació de lluita i reivindicació canvien, però el que no varia, el que no hem de permetre que canviï, és la voluntat d’assolir una societat lliure i igualitària.

La consellera de Feminismes i LGTBIQ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill ha manifestat que “els darrers anys hem vist un gran avenç de la visibilitat dels drets LGTBIQ, però encara queda molt de camí per recórrer. Cal seguir lluitant contra les discriminacions que se segueixen produint i continuar reivindicant els drets en torn a la identitat sexual i la orientació sexual”. També ha assenyalat que el passat mes de novembre es va presentar la “Diagnosi sobre la percepció de les LGTBIQ+fóbies en els àmbits de l’ocupació i la seguretat a la ciutat de Tarragona” perquè són on es plantegen més desigualtats, un document que s’utilitzarà per dissenyar els treballs que s’han de desenvolupar en aquest àmbit.

Sexuals i de Gèneres Servei d’Atenció Integral a les Diversitats

D’altra banda, cal assenyalar, que el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) que dona suport social, atenció psicològica i jurídica de forma gratuïta a les persones que ho necessiten. L’any passat aquest servei va fer 110 atencions presencials i per correu electrònic, la majoria de consultes van estar relacionades amb la identitat de gènere i la orientació sexual. També s’han tractat qüestions de salut i aspectes legals.

Els objectius del SAI són: assessorar sobre els drets de les persones LGTBIQ i l’exercici d’aquests. Donar suport social, com per exemple, la tramitació de la tarja sanitària amb el gènere sentit i la detecció i derivació a serveis especialitzats en situacions de discriminació per raó d’identitat, orientació i expressió de gènere. Cal assenyalar, que el Servei té convenis de col·laboració amb els Col·legis Oficials de Psicòlegs i amb el d’Advocats de Tarragona.

El SAI està ubicat a l’edifici municipal de la plaça Imperial Tàrraco, i atén amb cita prèvia els dilluns i dimecres de 10 a 12h i també ofereix atenció telemàtica.

Es pot contactar per telèfon 692 930 204 o per mail: sai@tarragona.cat

Redacció