TOTS 21

La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill. Foto: Manel Granell

L’Ajuntament de Tarragona ha obert una convocatòria, que es pot consultar a la seu electrònica, per tal de contractar un equip humà i de treball que gestioni un nou servei municipal, adreçat als homes, per ajudar a erradicar qualsevol forma de violència masclista. El Servei d’Atenció als Homes de Tarragona, com es dirà, serà un servei gratuït d’atenció especialitzat i preventiu a diferents nivell d’intervenció i vol intervenir en les diferents formes de violència masclista que es produeixen en l’àmbit de la parella, entorns socials o comunitaris així com realitzar accions formatives per a professionals de la xarxa dels serveis socials i dels agents del protocol que atenen situacions de violència a la ciutat.

Segons la consellera d’Igualtat, Carla Aguilar-Cunill, aquest «és un anunci molt important perquè les polítiques de promoció del feminisme han d’interpel·lar també als homes» i  «per tal d’eliminar la violència masclista, és imprescindible treballar amb ells la identificació i el rebuig envers aquestes violències». 

Així doncs el servei, que forma part de la campanya Respecta, estarà dirigit principalment a homes majors d’edat que viuen, treballen o estudien a la ciutat, així com a menors amb autorització familiar. La participació serà voluntària per canviar i millorar les seves relacions personals, així com per tal d’evitar l’ús de qualsevol mena de violència. La consellera defensa així que els homes «han de ser els aliats indispensables en la construcció d’una societat igualitària i lliure de violència».

Redacció