.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit a la província de Tarragona.

Imatge d’arxiu d’un accident de trànsit a la província de Tarragona.

L’any passat van morir a les carreteres espanyoles 1.126 persones, sis menys que el 2014, i la mortalitat va baixar en nou comunitats autònomes, sobretot a Andalusia, i va pujar en vuit, especialment a Catalunya.

Són dades del balanç provisional de sinistralitat que avui han presentat el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i la directora general de Trànsit, María Seguí, dels accidents mortals de l’any recent acabat comptabilitzats a 24 hores (és a dir, els morts en les 24 hores següents al sinistre).

Per províncies, Madrid i Barcelona, amb 58 i 53 morts en cada cas, van ser les de més sinistralitat, mentre que Palència i Àlaba, amb sis cadascuna, van ser les de menor mortalitat.

Va ser a Tarragona, no obstant això, on més es va incrementar el nombre de víctimes mortals respecte a 2014, amb 19 morts més el 2015, seguida de Guipúscoa, amb 15. En canvi, a Múrcia hi va haver 17 morts menys i a Navarra 16 menys que l’any anterior.

Augment del 23% a Catalunya

D’altra banda, a més de a Andalusia (amb 23 morts menys i una baixada del 12 per cent), la sinistralitat es va reduir a Galícia (19 menys), Múrcia (-17), Navarra (-16), Comunitat Valenciana (-12), Aragó (-8), Astúries (-6), Extremadura (-2) i Madrid (-1).

Per contra, va pujar a Catalunya (32 morts més que el 2014), per davant de Castella i Lleó (28), País Basc (21), Balears (7), La Rioja (6), Cantàbria (2), i Canàries i Castella-la Manxa, amb un mort en cada comunitat.

Això no obstant, en termes relatius, el percentatge més elevat correspon a Castella i Lleó, on va augmentar un 24 per cent el número de morts, mentre que a Catalunya l’ascens va ser del 23 per cent.

Catalunya i Andalusia van ser les comunitats amb més morts en accidents de circulació, 172 en cadascuna, seguides de Castella i Lleó, amb 143 morts, i Cantàbria (16) i Astúries (19) van ser les regions amb menys víctimes mortals.

EFE