.

.

TOTS 21

Els partits que es disputin a Tarragona es faran al Palau d'Esports Catalunya. Cedida.

Els partits que es disputin a Tarragona es faran al Palau d’Esports Catalunya. Cedida.

Les ciutats de Tarragona i Salou han estat designades per la Comissió Executiva de la Federación Española de Baloncesto (FEB) per acollir, entre els propers 1 i 5 d’abril de 2023, el XXXV Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibasket. D’aquesta manera, aquesta competició, que presenta el millor bàsquet femení i masculí del moment dins de l’anomenat ‘Planeta Mini‘, es tornarà a celebrar, 20 anys després, a Catalunya.

Enguany, el Palau d’Esports Catalunya de la capital del Tarragonès i el Pavelló de Ponent del municipi salouenc seran els escenaris d’una especial 35a edició, que comptarà amb l’organització de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb el recolzament de l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Salou i el suport de la Representació Territorial de Tarragona de l’FCBQ.

Un total de 38 Seleccions Autonòmiques (19 femenines i 19 masculines), més de 600 participants i prop de 460 jugadors i jugadores vestiran un atractiu torneig que, històricament, ha vist créixer les grans referències del bàsquet a nivell estatal així com també del Bàsquet Català.

La darrera ocasió en què Catalunya va ser la seu de la competició va ser l’any 2004 i amb la ciutat de Blanes com a protagonista. En aquella edició, les Seleccions Catalanes de Minibàsquet es van penjar un or (masculina) i una plata (femenina), coincidint amb la disputa de l’últim estatal que es va organitzar a un territori català que va acollir l’esdeveninment, de forma ininterrompuda, entre el 1995 i el 2004, a les localitats gironines de Blanes i Lloret de Mar.

Tarragona i Salou, que s’estrenaran com a seus d’aquest gran esdeveniment, agafen el relleu de San Fernando (Cadis), que ha albergat, consecutivament, l’estatal de Minibasket entre els cursos 2005 i 2022.

En la temporada anterior del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibasket, les Seleccions Catalanes van aconseguir 1 medalla d’or i 1 de plata, en superar l’amfitriona Andalusia per 79-96 (masculí) i en caure contra Madrid per 82-73 (femení). Catalunya presenta el millor palmarès general en categoria mini, amb la consecució de 23 ors, 9 plates i 1 bronze en noies, i 16 ors, 9 plates i 7 bronzes en nois.

El President de l’FCBQ, Ferran Aril, ha volgut expressar la seva ‘il·lusió per tornar a acollir el Campionat d’Espanya de Minibasket, que tant de temps vam organitzar a Catalunya i, a més a més, emmarcat en un curs tan rellevant per a nosaltres com és el 2023, any del Centenari del Bàsquet Català‘.