.

.

TOTS 21

Douglas fa un tir exterior en el partit contra el Granollers. Vadillo penetra en el partit contra el Granollers (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Douglas fa un tir exterior en el partit contra el Granollers. Vadillo penetra en el partit contra el Granollers (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

El Tarragona Fem Bàsquet disputa demà al pavelló del Sagrat Cor un partit cabdal per somiar amb la permanència sense haver de jugar el play-off de descens. El conjunt lila rep l’Arenys (18.30 h), un rival que actualment ocupa la quarta posició, és a dir, l’última que atorga la salvació directa, amb un balanç de 8 victòries i 7 derrotes. El Tarragona Fem Bàsquet, per la seva banda, és sisè, amb 6 partits guanyats i 9 perduts. Un triomf de les tarragonines escurçaria la distància amb la quarta posició en un triomf i, a més, suposaria amb tota probabilitat tenir l’average guanyat perquè en el partit de la primera volta el Tarragona Fem Bàsquet va perdre per només 2 punts (47-45) en un matx que va dominar durant molts minuts i que es va escapar en els segons finals. «Vam estar molt desencertades, fallant molts tirs. De fet, teníem el partit a la mà però vam errar dos tirs lliures i elles van anotar la cistella de la victòria pràcticament sobre la botzina», recorda l’entrenador Albert del Rey.

El calendari del Tarragona Fem Bàsquet és prou bo. La setmana que ve rep el Sant Fruitós a qui va vèncer molt clarament a domicili (36-64) i tancaria la competició a la pista del Sant Nicolau, un equip que, però, va guanyar al pavelló del Sagrat Cor a la pròrroga (75-79). El Sant Nicolau té les mateixes victòries que el Tarragona Fem Bàsquet (6) però l’amenaça és l’Hospitalet, cinquè classificat (7 i 8) i que té l’average guanyat amb les tarragonines. Per tenir possibilitats de permanència directa, el Tarragona Fem Bàsquet ha de guanyar els tres partits que li queden i esperar que l’Hospitalet en perdi dos (rep el Granollers i el Sant Nicolau i acaba a la pista del Samà) i que l’Arenys, dels tres que li queden, perdi demà i un altre partit (visita la pista del SESE i rep el Bencriada).

Per tant, totes les càbales del Tarragona Fem Bàsquet necessiten que es produeixi un fet indiscutible: s’ha de guanyar demà. Una derrota abocaria inevitablement a jugar el play-off de descens i no deixar de mirar enrere perquè el descens directe es troba a només dos triomfs, Sant Fruitós i Ploms, tenint en compte que l’equip reusenc té l’average guanyat amb el Tarragona Fem Bàsquet.

«Si volem guanyar demà, hem d’aturar les seves dues interiors, Kovacevic i Gibert. En aquest sentit hem preparat alguna defensa específica però sense oblidar les seves jugadores exteriors, evidentment», diu Albert del Rey, que podrà comptar amb totes les jugadores.