TOTS 21

Els primers usuaris de la font, amb mascotes incloses. Foto: Tots21

Tarragona ha estrenat aquest dimecres la primera font pública 2.0, és a dir, refrigerada per fer front als rigors d’estiu. Amb una temperatura d’uns 15 graus, sorprèn a l’usuari per la frescor que genera. Te assortidors per omplir botelles, per beure a galet i per a les mascotes, com els gossos. Es tracta d’una prova pilot per veure la reacció de la ciutadania i especialment per comprovar que no pateixi atacs incívics, la principal preocupació que té Ematsa.

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona ha instal·lat la primera font refrigerada a la Rambla Nova, a tocar de la plaça Imperial Tarraco. El president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha explicat en la presentació d’aquest matí que «és una prova pilot que posem en marxa perquè l’accés universal a l’aigua és una de les qüestions que no podem defugir. Per instal·lar-ne més, mirarem la funcionalitat i la seva conservació i si ambdós paràmetres tenen bons resultats, en tindrem més a Tarragona.»

El president d’Ematsa, Jordi Fotuny, bebent de galet. Foto: Tots21

La font té tres aixetes, una permet beure directament, l’altre està pensada per omplir recipients i la tercera és a la part baixa perquè els animals de companyia també puguin beure. Fortuny ha explicat que «en línia amb la desaparició del plàstic d’un sol ús que impulsa la nova legislació europea, la font fomenta l’ús de cantimplores i recipients reutilitzables. A més, l’aigua refrigerada evita que la temperatura de l’aigua sigui un inconvenient i millora la qualitat organolèptica (el gust) de l’aigua».

El sortidor compta amb una pintura antivandàlica i, a més de la connexió a la xarxa d’aigua, compta amb subministrament elèctric per mantenir l’aigua refrigerada a uns 15º.

Aquesta nova font s’afegeix a les 32 fonts que es troben a la via pública repartides per tot el municipi i que Ematsa s’encarrega de garantir-ne el correcte funcionament. A més, el Laboratori de la companyia d’aigües realitza el control de la qualitat sanitària de l’aigua, una informació que es troba disponible al Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Tarragona.