.

.

TOTS 21

El Camp de Mart ha viscut una multitudinària celebració de l'Eucaristia

El Camp de Mart ha viscut una multitudinària celebració de l’Eucaristia

Càritas Diocesana de Tarragona ha organitzat avui la 3a Trobada de Càritas Catalunya amb el lema “Transformem la societat des de la Misericòrdia”. Un esdeveniment que s’ha dut a terme al Teatre Auditori Camp de Mart, amb l’assistència de 1.900 voluntaris, procedents de les deu diòcesis amb seu a Catalunya (Girona, Vic, La Seu d’Urgell, Solsona, Lleida, Barcelona, Terrassa, Sant Feliu del Llobregat, Tarragona i Tortosa). El format d’aquesta Trobada ha estat d’un sol dia i l’organització s’ha encomanat a Càritas Diocesana de Tarragona, amb motiu de l’any del seu 50è aniversari. Les dues trobades anteriors es van fer a Barcelona i Girona.

Els voluntaris de cada diòcesi, que han estat identificats amb un color específic, han arribat a Tarragona en autobús, a les 9h. del matí. En total, han arribat 30 autobusos.

Han estat 140 voluntaris-col·laboradors, que s’han encarregat d’acompanyar i realitzar les funcions principals de mobilitat. La Trobada ha començat amb la benvinguda de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, acompanyat de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, delegat de bisbes a Catalunya, de la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès i del director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig. A continuació, Beninge Rios, comunicador i radiofonista ha conduit tota la Trobada i ha fet una especial salutació a tots i cadascun dels grups diocesans, citant els pobles i ciutats d’origen dels participants. Seguidament, el rector de les Borges Blanques, Joan Àguila, ha ofert una pregària amb un cant.

Prop de 2.000 persones han omplert l'Auditori

Prop de 2.000 persones han omplert l’Auditori

El director de Càritas Diocesana de Tarragona ha donat les gràcies a tots els assistents i ha expressat que el Camp de Mart és “ l’Àgora de convivència per projectar l’esperança. Per nosaltres sempre la persona serà el centre”. Carme Borbonès ha dit que hem d’enfortir la paraula de Jesús. Aprendre noves actituds i descobrir les conseqüències de la pobresa.

Les ponències

La Trobada ha comptat amb el sociòleg basc Imanol Zubero, diplomat en Teologia i professor de la Universitat del País Basc, amb la ponència ‘Mirar amb Misericòrdia ens posiciona per canviar el món’, i el teòleg tarragoní Mn Miquel Barbarà, llicenciat en sociologia i mestre de capella de la Catedral de Tarragona, amb la conferència ‘L’esperit de Càritas’.

Imanol Zubero ha expressat que la mirada misericòrdia “és universal i és activa” i que “ens porta a encarregar-nos de la realitat”.

Mn Miquel Barbarà ha subratllat que “la misericòrdia no pot servir per adormir les consciències”. “Càritas té prou clar que tenim el deure de ser conscients de les causes que provoquen la pobresa. No tingueu por de denunciar les injustícies”.

Missatge de la Trobada

Aquest esdeveniment ha estat una oportunitat per a la formació i per a intercanviar experiències; millorar les actuacions i aprofundir en el compromís de la transformació social a través de l’acció de Càritas.
Tot això s’ha fet en el marc de l’Any jubilar de la Misericòrdia.

Experiència solidària

Un cop acabada la part de reflexió, els participants han gaudit d’una experiència solidària amb Pallassos sense fronteres.  A continuació, un toc de gralles ha acompanyat tots els voluntaris cap al col·legi Sant Pau on s’ha fet el dinar de germanor a unes grans carpes. La colla jove Xiquets de Tarragona ha aixecat un dels seus castells com a mostra de col·laboració i acció de treball de equip.

Por la tarda, s’ha fet la celebració de l’Eucaristia al Camp de Mart, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. També ha comptat amb l’Schola Cantorum i orquestra dels Amics de la Catedral. Carme Borbonès ha llegit un Manifest i l’Arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella ha clausurat. la 3a Trobada.