.

.

TOTS 21

Una imatge de la Rua de Lluïment. Foto: Laia Marin

Una imatge de la Rua de Lluïment. Foto: Laia Marin

Entre els molts actes del programa d’aquest Carnaval, divendres a les 17.30 h, la plaça Corsini celebrarà el Carnaval dels petits amb l’espectacle infantil Que peti la plaça! amb la companyia Xip Xap, una festa participativa, musical i sorpreses gegants. A les 18 h el Rei Carnestoltes i la Concubina iniciaran el tomb per les diferents seus socials de les comparses, i a les 20.15 h, tornarà la Reial Farra dels Ninots a la plaça de la Font. Amb aquesta festa, la Colla La Bota escalfarà els motors pel Carnival Fest de la nit fent parada a alguns racons etnogastronòmics a ritme de la xaranga valenciana Los Mataos. Abans, però, a les 20 h, el Magatzem Festiu acollirà un renovat concurs i la festa de disfresses del barri del Port que recupera enguany la seva associació de veïns amb les comparses Escola de Ball Nou Ritme i Compars Petada & Els Peripatètics. Finalment, a les 20.30 h el Teatre El Magatzem serà escenari de les divertides i crítiques xirigotes que ofereix la Cooperativa Obrera Tarraconense.  

La Festa holi. Foto: Azahara Palomares

La Festa holi. Foto: Azahara Palomares

Dissabte, el dia començarà amb la XVI Baixada del Pajaritu que organitza l’Associació d’Amics de la Colla Jove a les 11 h. Les andròmines que han de baixar la Pescateria, el Cós del Bou, la Misericòrdia i la Nau seran rebudes a la plaça del Rei a partir de les 9.30 h. I a les sis de la tarda, les comparses amb les seves carrosses i penons, i els Sèquits del Rei i de la Concubina arrencaran una Rua de l’artesania que anirà des de l’avinguda de Ramón y Cajal fins a l’avinguda Catalunya passant per la Rambla Nova, el carrer Rovira i Virgili i la plaça d’Anselm Clavé. 

Pel que fa a diumenge, a les 12 del migdia, la plaça de Corsini es convertirà en una guerra de pols de colors amb el darrer polvo del Carnestoltes i la Concubina abans d’anar a judici. Aquesta modernitzada guerra de farina s’inspira amb les antigues batusses entre carnissers i peixaters. L’acte, organitzat pel Ball de Serrallonga de Tarragona, també comptarà amb música electrònica i un concurs de disfresses que es podran lluir per última vegada aquest Carnaval. Finalment, a la tarda, les comparses més espectaculars segons el concurs de comparses de 2020 s’acomiadaran amb la Rua de Lluïment a partir de les 18 h i des de l’avinguda de Ramón y Cajal.