.

.

TOTS 21

Els participants en la ‘masterclass’ organitzada pel Reial Club Nàutic de Tarragona per a La Marató de TV3. Foto: Mar Rovira

Els pobles i les ciutats de la demarcació de Tarragona s’han bolcat amb La Marató de TV3, dedicada a la covid-19 i que superava els 1,7 MEUR de recaptació en l’actualització de les 16.00 hores, amb desenes d’activitats esportives i lúdiques. Enguany, molts dels actes s’han adaptat a les restriccions per la pandèmia i s’han organitzat, principalment, caminades populars i sorteigs de paneres i cistelles. En el cas del Reial Club Nàutic de Tarragona ha celebrat diverses activitats esportives a les seves instal·lacions, com ara una ‘masterclass’ de bicicleta. “Hem suat la cansalada per ajudar, aquesta marató ens toca a tots”, ha afirmat la Vanesa, una de les participants que ha pedalejat de valent per estendre la solidaritat.

Un any més, el club esportiu tarragoní s’ha sumat als actes solidaris de La Marató. En aquesta ocasió, ha canviat les clàssiques caminades populars per una classe de ioga i una ‘masterclass’ de bicicleta a la terrassa de les seves instal·lacions. Així, han evitat organitzar activitats amb grans aglomeracions, complint amb les restriccions vigents. Amb les activitats dirigides i les aportacions de les associacions adherides al club, han recollit donatius per valor de més de 200 euros.

“Estan a l’aire lliure, veient el mar i compartint moments de felicitat i fent esport, creiem que és la millor manera de contribuir amb La Marató, primer per la covid i també per la millora personal dels que hi participen”, ha afirmat el coordinador del Reial Club Nàutic de Tarragona, Dídac Bru. En l’activitat hi han participat una quinzena de persones que han pedalejat amb força durant una hora i mitja. La Yolanda i la Vanesa són dues elles, que han aprofitat l’esport per col·laborar amb La Marató.

“Sempre vinc a fer ‘cicling’ i m’ha semblat una bona oportunitat per poder ajudar en un tema que ens toca a tots; tots tenim famílies, pares, gent de risc i que no ho és, però que es poden infectar; aquí estem per fer tot el que es pugui per a la investigació i per a la salut”, ha assenyalat la Yolanda. Comparteix opinió la Vanesa, que s’ha fet seu el lema de la 29a edició: “Aquest any ens toca a tots, ha sigut un any molt complicat, cal donar-hi suport”.

Colla Jove i l’Associació d’Amics recapten més de 1.600 euros  

Moment de l’entrega del donatiu al president de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, al Mercat Central, aquest dissabte passat. Foto: Cedida

Per la seva banda, i en una temporada sense castells, el vessant més solidari de la Colla Jove Xiquets de Tarragona no s’ha quedat adormit i ha destinat a La Marató de TV3 la part del donatiu de les butlletes de loteria de la Grossa de Cap d’Any, amb un import total de 954 euros.

Per la seva banda, l’Associació d’Amics ha recollit un total de 690 euros a Creu Roja Joventut amb el sorteig de dues paneres amb productes de Nadal i proximitat. El donatiu anirà destinat a la campanya “Els seus drets en joc”, una iniciativa que pretén garantir joguines noves, no sexistes, no bèl·liques i cooperatives als infants que es troben en una situació de vulnerabilitat. A l’acte d’entrega, que s’ha dut a terme aquest dissabte al Mercat Central de Tarragona, també s’hi van sortejar premis per als millors dibuixos infantils de temàtica castellera i nadalenca.

A través de la venda de loteria de la Grossa de Cap d’Any i del sorteig de dues paneres respectivament, la Colla i l’Associació d’Amics de la Colla Jove han recaptat 1.644 euros per a finalitats solidàries.

La solidaritat s’estén arreu del territori

Enguany, moltes de les activitats esportives, lúdiques i culturals s’han adaptat a les restriccions i limitacions vigents. A tall d’exemple, s’ha celebrat un sorteig d’una panera a Picamoixons (Alt Camp), d’una cistella a Prat de Comte (Terra Alta) o un ‘escape room’ i mercadet a Montblanc. També s’han programat caminades, passejades i excursions populars per la Sénia (Montsià), Batea (Terra Alta) o Renau (Alt Camp). A Campredó, al Baix Ebre, el Club Ciclista ha organitzat una pedalada per un tram de la Via Verda.

L’Ajuntament de Freginals (Montsià) també ha recollit donatius per lluitar contra el coronavirus amb la venda de mascaretes reutilitzables. La Jove Cambra Internacional de Reus ha convocat el repte de fer ‘10.000 passes per a La Marató”, amb el lema ‘cada pas compta’. Així, amb desenes d’actes, la gran festa de la solidaritat s’ha escampat per tots els racons de la demarcació de Tarragona.

Mar Rovira – Redacció