.

Un moment de la inauguració de la Copa del Món de Gimnàstica Estètica. Foto: Cedida

Després de les dues exitoses jornades amb la disputa de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International iniciades el passat dijous, aquest dissabte, 29 de juny, ha arrencat la Copa del Món de gimnàstica estètica de grup (AGG World Cup III), que s’allargarà, amb les finals, fins diumenge al migdia.

L’inici d’aquest esdeveniment mundial que acull el Palau d’Esports Catalunya ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha subratllat que Tarragona “és avui l’epicentre mundial de la gimnàstica estètica de grup”. “Estem molt contents d’acollir i formar part d’aquest gran esdeveniment en el qual participen més de 860 esportistes d’Europa, Àsia i Amèrica. El Palau d’Esports viu avui un ambient espectacular amb aquesta cita mundial que atreu més de 2.000 espectadors”, ha manifestat Viñuales.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG), Xavier March, ha destacat “la gran rebuda” que ha tingut la Copa del Món en els seus dos primers dies de competició. “L’impacte que tindrà la Copa del Món de Tarragona en la gimnàstica de grup serà molt important i a hores d’ara ja ens estan felicitant per l’excel·lent organització de l’esdeveniment”, ha afirmat March, que ha verbalitzat l’ambició de la Federació Catalana per continuar assumint un paper de lideratge en l’organització de competicions internacionals.

El Palau d’Esports Catalunya s’ha vestit d’etiqueta dissabte per rebre a la vintena de delegacions que han participat en la desfilada de la cerimònia inaugural d’aquest esdeveniment mundial organitzat per la FCG amb la col·laboració de la Real Federación Española de Gimnasia (RFEG) i Tarragona Esports.

Després de la cerimònia inaugural, aquest migdia s’han iniciat les jornades classificatòries de l’IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup, a banda de la programació de les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries en categoria júnior i sènior. Demà al matí, la competició viurà el seu darrer gran dia amb les finals de l’IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup i abaixarà el teló amb la cerimònia de clausura i lliurament de trofeus i medalles.

Gimnàstica estètica de grup

La gimnàstica estètica de grup és un esport format per entre sis i deu gimnastes que realitzen coreografies estilitzades seguint moviments harmònics, rítmics i dinàmics realitzats amb l’ús natural de la força. Es requereixen qualitats físiques com la flexibilitat, la velocitat, la força, la coordinació i la capacitat per a moure’s sense aparent esforç.

Des de passat 16 de febrer d’enguany, la gimnàstica estètica de grup està reconeguda com a esport federat a Espanya després que la IFAGG certifiqués a la RFEG com a representants oficials de la pràctica d’aquest esport en territori espanyol.