.

.

TOTS 21

La cinquena onada ha provocat un augment dels contagis aquest últims dies; per posar-hi fre des de la Generalitat s’han aprovat un seguit de mesures com el tancament d’establiments a les 00.30 h, la restricció de 10 persones com a màxim en reunions i trobades, la prohibició de menjar i beure en grup al carrer i les mesures destinades als esdeveniments culturals: el públic haurà d’estar assegut i mantenint les distàncies.

Des de l’Ajuntament de Tarragona, el conseller portaveu Manel Castaño ha remarcat “el compromís amb les mesures aprovades, que compartim totalment. A més volem fer una crida a la responsabilitat individual per tal de frenar l’escalada de contagis que estem vivint aquest últims dies”. El conseller Castaño també ha informat que “aquesta tarda se celebrarà una reunió entre l’equip de govern i les 3 federacions d’associacions de veïns”. Castaño ha destacat que són “una peça clau per tal de transmetre la informació als veïns de la ciutat i resoldre els seus dubtes, i en aquest sentit hem comptat amb la seva complicitat des de l’inici de la pandèmia”.

Les mesures es traslladaran a la ciutat des d’avui mateix i es limitarà l’accés a platges, parcs i espais públics on es puguin produir aglomeracions des de les 00.30 h fins a les 6.00 h, tal com proposa el Departament de Salut. Cal tenir en compte que els parcs que es podien tancar ja es tancaven i que des del mes de juny s’està duent a terme un dispositiu especial per fer front als botellons. Amb l’entrada en vigor de les noves mesures es reforçarà aquest dispositiu conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per tal d’impedir el consum d’alcohol a la via pública. En aquest sentit, Castaño ha explicat que des de l’Ajuntament “es veuria amb bons ulls la instauració del toc de queda que proposa la Generalitat”.