.

Pla mig d’una dona remullant-se a la font del Balcó del Mediterrani de Tarragona. Imatge del 2 d’agost de 2018. Foto: ACN

L’Ajuntament de Tarragona crearà un protocol per atendre les persones sense sostre durant els dies en que es registri una onada de calor, segons ha avançat a Efe el regidor de Protecció Ciutadana, José Acero (PP). La proposta arriba després de les dues morts registrades dissabte passat a causa de les temperatures extremes, la d’un veí procedent del barri de Campclar i la d’un indigent, que segueix sense identificar, al municipi veí de Constantí. Acero ha convocat una reunió aquest divendres a la qual assistiran representants de Protecció Civil, Serveis Socials, Guàrdia Urbana, Creu Roja i el Patronat Municipal d’Esports.

Tarragona no compta fins ara amb cap protocol perquè “la calor és excepcional, però cal prendre mesures immediates”, ha dit Acero. A l’hivern, quan els termòmetres baixen dels zero graus, s’activa l’anomenada Operació Iglú, en la que s’ofereix un sostre i es reparteixen mantes i begudes calentes. La idea és crear una mena d’Iglú “a la inversa per saber reaccionar en cas de necessitat” amb mesures com “repartir aigua o obrir espais”.

En alguns municipis s’ofereixen gratuïtament les piscines municipals, tot i que “a Tarragona no perquè ja té platges”. S’ha convocat igualment el Patronat d’Esports a aquesta reunió per canalitzar també la pràctica de l’esport al carrer quan es registren temperatures tan altes.