TOTS 21

Els patinets elèctrics ja no podran circular a màxima velocitat per les voreres a Tarragona i, a partir d’ara, ho hauran de fer per la calçada. L’Ajuntament publicarà aquesta setmana un decret signat pel regidor de Mobilitat, Josep Acero, que clarifica alguns aspectes de l’aplicació municipal vigent sobre els vehicles de mobilitat personal.

Els vehicles de mobilitat personal que disposin de motor quedaran emmarcats en l’article 62 de l’ordenança i se’ls equipararà a les bicicletes. Així, hauran de circular per les zones reservades o la calçada. Els patinets elèctrics, com les bicicletes i els monopatins, només podran circular per les àrees reservades als vianants respectant la prioritat de pas d’aquests i adequant la seva velocitat a la del pas d’una persona.

Segons el consistori, la ràpida proliferació dels patinets elèctrics i una manca de regulació legal específica pot produir incidències i disfuncions en la mobilitat urbana. Així, es farà pública la interpretació de l’ordenança general de convivència i ús dels espais públics de la ciutat. Segons el regidor de Mobilitat, Josep Acero, la interpretació de la normativa que es fa des de Tarragona va en la línia de la nova regulació que prepara la Direcció General de Trànsit, que el 2019 preveu prohibir als vehicles de mobilitat personal circular per la vorera i establirà una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora.