.

Cartell de la jornada

Cartell de la jornada

La diada gegantera per la independència tindrà lloc aquest dissabte, 5 de juliol, i és un acte organitzat de l’Assemblea Nacional Catalana de Tarragona. La concentració començarà, a les 6 de la tarda, a la Rambla, al tram entre la Font del Centenari i l’estàtua dels Despullats. Un nombre important de cotxes portants dels gegants podran aparcar als laterals de la Rambla. Per això, s’ha quedat una hora abans per fer la plantada i a les 17.30h als Despullats (al extrem de la coca on plantem) es farà una reunió amb els caps de colla.

Els cotxes que no càpiguen, hauran d’anar en un segon aparcament. L’arrancada començarà a les 6 de la tarda per la Rambla Nova, Comte Rius, Plaça Font, Baixada Misericòrdia, Carrer Major, plaça de les Cols, Carrer Merceria, plaça del Fòrum, Carrer Santa Anna i plaça del Rei, on acabarà. Hi haurà punt d’hidratació a la plaça de les Cols.

El ball de lluïment, es farà a la mateixa plaça de les Cols on les escales de la Catedral serviran de graderies i són un lloc emblemàtic de la ciutat. Allà, un portaveu farà la presentació dels gegants i aquests, en grups de cinc colles, faran la ballada d’una cançó. Durant la represa pel carrer Merceria, es farà entrega de un recordatori de la participació a la diada.

A l’arribada a la plaça del Rei, es lliurarà un entrepà i una ampolla d’aigua per participant mitjançant els tiquets que prèviament s’hauran entregat als caps de colla. Tal com es vagi arribant, i seguint les instruccions dels voluntaris, es procedirà a carregar els gegants als punts que la Guàrdia Urbana  i posteriorment, els que vulguin quedar-se als focs, hauran de tornar al pàrquing que romandrà reservat pels geganters fins les 12 de la mitjanit.