.

Javier Villamayor i Robert Moragues han presentat la 3ª edició del Congrés Mediterrani d'Eficiència Energètica

El Palau Firal i Congressos de Tarragona acollirà, el proper 22 d’octubre, la tercera edició del Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities. Aquesta iniciativa neix el 2012 de la mà de l’Open Energy Institut i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Prenent com a punt de referència les peculiaritats energètiques i ambientals de la regió mediterrània, Tarragona és pionera en explorar quins aspectes de les smart cities poden tenir algun tret distintiu per pertànyer a aquest àmbit geogràfic i centrant la seva aposta de futur cap a l’eficiència energètica, les ciutats intel·ligents i un ús més eficient dels recursos naturals.

Segons Javier Villamayor, tinent alcalde de Tarragona, l’objectiu d’aquesta jornada és aplegar a emprenedors, empresaris, administracions públiques, col·legis professionals, la comunitat universitatria en general i a perosnes interessades en el sector de l’energia per debatre i  posar en comú idees sobre aquest sector i que “també vulguin estimular la dinamització d’aquests sectors emergents de l’economia intel·ligent”.

Així, el Congrés s’ha convertit en una cita ineludible del sud de Catalunya amb la tecnologia, la innovació i les últimes tendències en el camp de l’eficiència energètica i les ciutats intel·ligents.

La Jornada

La trobada s’estructura en taules sectorials que tractaran diferents temaiques com ‘l’Economia i la Sostenibilitat Energètica’, ‘la Mobilitat Urbana i el Vehicle Sostenible’, ‘el Cicle de la Innovació Tecnològica – Catalunya 2020 – RIS3CAT: Reptes al territori de Tarragona al voltant de la mobilitat sostenible’ o la presentació de ‘ChemMed Tarragona’.

Per la tarda es desdoblaran dues sessions de forma simultània per a un públic diferenciat: una consistirà en ‘Reptes de la Unió Europea Horitzó 2020 i Pacte dels Alcaldes’ i l’altra consistirà en ‘Mobilitat Sostenible. Solucions Empresarials als reptes del territori’.

Inscripcions

Totes les persones interessades en assistir al Congrés poden fer les inscripcions a través de la web www.congresoeficienciaenergetica.com