TOTS 21

La darrera ocasió que la Volta va visitar Tarragona va ser l’any 2011. Foto: Ajuntament

La sisena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany arriba a les 100 edicions, tindrà la sortida demà dissabte 27 de març a partir de les 12.10 h a la ciutat de Tarragona, on la «Volta» no hi feia aturada des de l’any 2011. A partir de l’acord de l’Ajuntament de Tarragona i l’organització de la ronda catalana, la sortida de l’etapa Tarragona-Mataró es farà des de l’Anella Mediterrània.

En un acte previ, que es farà uns minuts abans de la sortida i que comptarà amb l’assistència de la consellera d’Esports, María José López, l’Ajuntament de Tarragona i la «Volta» retran homenatge a Sebastià Masdeu, qui va ser el primer guanyador de la Volta Ciclista a Catalunya; un ciclista nascut a Tarragona i conegut per aquest motiu amb el sobrenom de «Tarraco». La sortida a Tarragona coincidint amb el centenari d’edicions és, doncs, una bona ocasió per homenatjar la figura de Masdeu, qui també va ser director de l’entitat organitzadora de la cursa.

La vinculació de Tarragona amb la «Volta» és històrica, ja que es va iniciar en la primera edició de l’any 1911, concretament amb la primera etapa entre Barcelona i Tarragona, en la qual es va imposar precisament Sebastià Masdeu. La darrera ocasió que la «Volta» va visitar Tarragona va ser l’any 2011, quan se celebrava el centenari d’anys (1911-2011) i ara ho farà pel centenari d’edicions. En total, Tarragona ha estat vinculada a la «Volta» en un total de 56 ocasions, amb 28 arribades d’etapa i 28 sortides. A Tarragona han guanyat corredors històrics com Miquel Poblet (1952 i 1953), el belga Walter Godefroot (1966), l’italià Franco Bitossi (1970), Domingo Perurena (1971, 1972, 1973) o Miguel Indurain (1991).

Dispositiu especial dels cossos de seguretat

Per tal d’assegurar que la sisena etapa transcorri amb total normalitat, s’ha preparat un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana de Tarragona i el Cos de Mossos d’Esquadra així com voluntaris de Protecció Civil i voluntaris del Club Ciclista Campclar.

Els objectius del dispositiu són garantir la seguretat viària, la seguretat ciutadana, l’ordre públic dels participants, espectadors i resta d’usuaris de la via i dels vehicles que circulin pels trams afectats per la cursa. Des dels cossos de seguretat es fa una crida a la col·laboració ciutadana i a seguir les indicacions del dispositiu per tal de gaudir de l’etapa mantenint les mesures de seguretat.

L’accés a les instal·lacions esportives municipals no es veurà afectat per la realització de l’acte.

Redacció