TOTS 21

Ballesteros, Díaz i Jareño (d’esquerra a dreta) mostren la samarreta de Tarragona 2018 durant l’acte de presentació de la cobertura de TVE. Foto: David Aymerich.

RTVE ha presentat la cobertura televisiva que realitzarà l’emissora pública nacional per cobrir i donar difusió a nivell internacional dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 en totes les seves retransmissions com són La 1, La 2, Teledeporte i Clan TVE. Els populars programes Masterchef Celebrity i el clàssic ‘Saber y Ganar’ es faran des de Tarragona o es dedicaran a uns Jocs que ja venen a un ritme frenètic les seves entrades.

Una proposta ferma, variada i compromesa, tal i com ja van demostrar a través del seu canal infantil Clan i el programa que es va emetre a tot el país en honor dels Jocs, Lunnis de Leyenda, on vam poder conèixer la cançó que havien fet per Tarragona 2018, així com el capítol protagonitzat per la mascota Tarracvs, Lucio Minicio, campeón olímpico.

Així mateix ho ha expressat el director de TVE, Eladio Jareño, acompanyat per l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, i el subdirector de Programes Esportius de Televisió Espanyola, Xavi Díaz, que han protagonitzat una roda de premsa a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori Romà del Museu d’Història de Tarragona. Els XVIII Jocs Mediterranis són “el major esdeveniment esportiu nacional dels últims anys”, per tant, “nosaltres farem una cobertura excepcional”, ha expressat Jareño amb contundència. Pel seu costat, Ballesteros ha anunciat que ja «s’han venut més de 5.000 entrades«, de Tarragona 2018, la cita olímpica històrica de les nostres terres, i el ritme no s’atura.

RTVE farà una aposta internacional però, sobretot europea dels XVIII Jocs Mediterranis amb una emissió en alta definició. Foto: David Aymerich.

Unes declaracions totalment contrastades i que es complementen amb les dades que ha ofert el director de TVE al destacar que participaran a Tarragona 2018 més de 160 professionals de l’emissora pública, així com 5 unitats mòbils amb senyal en alta definició que, sumat a altres elements i recursos tècnics, serviran per cobrir completament en directe la prèvia de la gala d’obertura dels Jocs, la gala de cloenda i les finals més destacades com per exemple piragüisme, natació, bàsquet, futbol o voleibol.

Jareño també ha explicat que la seva cadena emetrà “informatius 24 hores a nivell esportiu i cultural”, ja que “Tarragona es mereix aquesta oportunitat”. Per tant, aquesta serà una difusió total i dividida en dos blocs ben diferenciats però, que aniran de la mà al llarg d’aquests mesos de juny i juliol a TVE. Per un costat, Teledeporte emetrà entre 6 i 7 hores al dia, probablement en horari de tarda, tota l’actualitat esportiva dels Jocs Mediterranis, i els telenotícies estaran constantment pendents de qualsevol novetat destacada.

Per l’altra banda, TVE rodarà un capítol de l’exitós programa de cuina MasterChef Celebrity a Tarragona, probablement la setmana abans que comencin els Jocs, i també ens visitaran dues vegades els populars cuiners Hermanos Torres. A més a més, La 2 realitzarà un programa de Saber y Ganar centrat en Tarragona 2018 i, tot això, sense oblidar les obres ja realitzades al canal infantil Clan TVE.

Ballesteros ha destacat «el gran apreci rebut per TVE», en la presentació de tota la programació que s’oferirà pels Jocs. Foto: David Aymerich.

Ballesteros ha volgut agrair i destacar la bona sintonia que ha tingut l’Ajuntament de Tarragona amb RTVE en tot moment, ja que Jareño i el seu equip es van mostrar disposats a treballar conjuntament pels XVIII Jocs Mediterranis des de la primera reunió que van mantenir. “Som feliços perquè ens sentim molt ben acompanyats”, ha explicat Ballesteros amb un afable somriure compartit pels assistents.

Unes declaracions compartides per Jareño, que ha volgut agrair també la feina realitzada per “Javier Villamayor, que ha ajudat a buscar les vies d’entesa”, així com “el compromís de totes les cadenes –de RTVE– perquè això sigui un èxit”. Finalment, figures destacades per la població tarragonina com Antonio Pinilla, exjugador del Club Gimnàstic, seran protagonistes a Tarragona 2018, entre molts altres.

Per últim, respecte als XVIII Jocs Mediterranis, Ballesteros ha subratllat que “l’empresa Focus realitza l’acte inaugural dels Jocs”, i estan molt tranquils amb l’espectacle que oferiran donada la seva reputació i experiència internacional. “Ens està sorprenent el ritme de venda de les entrades” a aquestes alçades, ha tancat Ballesteros en un acte on s’ha pogut descobrir la important difusió que rebrà Tarragona de manera imminent. Tan sols un mes perquè tot comenci.

A més a més:

Aquesta tarda a les 19:30 hores s’emetrà un programa especial de Teledeporte des de l’Amfiteatre Romà de Tarragona.

David Aymerich