.

Presentació de la cursa solidària.

Presentació de la cursa solidària.

El proper diumenge 16 de novembre, a les 9.30 h, és la data escollida per celebrar la “Women Race El Corte Inglés”, la primera cursa popular i solidària a Tarragona pensada únicament per a dones. Aquesta cursa l’organitza l’Associació Esportiva Ciutat Vella amb el patrocini d’El Corte Inglés, i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

La primera edició d’una prova que pretén consolidar-se en el calendari atlètic popular català presenta un senzill circuit urbà de cinc quilòmetres, obert a la participació de tot tipus d’esportistes i edats, que transcorrerà per alguns dels indrets més coneguts i emblemàtics de la ciutat. La sortida i l’arribada se situaran a la Rambla del President Lluís Companys, davant d’El Corte Inglés.

Inscripcions i categories

El període d’inscripcions comença avui, dijous 16 d’octubre, i es tanca el dimecres 12 de novembre o fins que s’arribin als 1.000 inscrits. Les inscripcions es podran fer de manera presencial amb un cost de 8€ a la planta d’Esports d’El Corte Inglés o bé online, amb un cost de 8,40€, a través de la web www.womenraceelcorteingles.cat

Pel que fa a les categories, n’hi ha de dos tipus: les individuals i les d’equip.  Les primeres es divideixen en Infantil (de 12 a 15 anys), Júnior (de 16 a19 anys), Sènior (de 20 a 45 anys), Veteranes (de 46 a 60 anys) i Màster (més de 60 anys).  I en les d’equip es premiaran les guanyadores entre dues germanes, dues amigues, mare i filla, tres amigues, àvia, mare i filla. El control de temps es durà a terme pel sistema dorsal-xip i anirà a càrrec de l’empresa Championchip.

Cursa solidària

El caràcter solidari de la cursa “Women Race El Corte Inglés” queda palès en el lema: Corre contra el càncer de mama. De fet, els beneficis es destinaran a projectes locals contra el càncer de mama de l’AECC – Junta Provincial de Tarragona i la Lliga contra el càncer.

Les entitats beneficiàries i els seus projectes són l’AECC – Junta Provincial de Tarragona, que destinarà els beneficis de la “Women Race El Corte Inglés” al projecte “MOLT PER VIURE”. Un programa que està centrat en l’atenció integral de la dona diagnosticada de càncer de mama des del mateix moment del diagnòstic fins a la seva reinserció sociolaboral. En segon lloc, la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, que destinarà els beneficis de la “Women Race El Corte Inglés” al seu projecte global sobre càncer de mama que tracta la vessant de la prevenció, l’assistència a malalts i l’ajuda psico-social.

Col·laboració de Tarragona 2017

Tarragona 2017 i l’Ajuntament de Tarragona col·laboren activament amb la “Women Race El Corte Inglés”, cursa per a la qual ha seleccionat un equip de més d’una vintena de voluntaris que treballaran conjuntament amb l’organització de la cursa realitzant tasques de suport a l’equip organitzatiu per tal que el proper diumenge 16 de novembre es visqui a Tarragona una autèntica festa de l’esport femení.

La “Women Race El Corte Inglés” és la primera cursa exclusivament per a dones que se celebra a Tarragona. L’elecció de la ciutat no és casual. Tarragona es prepara per acollir els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i treballa perquè la ciutat es posicioni com un model de referència en l’organització d’esdeveniments esportius.

A més a més, una de les prioritats de l’equip organitzatiu dels Jocs és potenciar la participació i l’esport femení. En aquest sentit, el Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis va proposar al Comitè Internacional la inclusió del waterpolo femení al calendari esportiu de competicions per a l’any 2017. Gràcies a l’aposta de Tarragona 2017, aquesta prova es disputarà per primera vegada en la propera edició d’uns Jocs Mediterranis.

En darrer terme, cal recordar també que Tarragona 2017 i El Corte Inglés han signat recentment un conveni de col·laboració mitjançant el qual aquest últim passa a formar part dels Jocs Mediterranis com a patrocinador oficial.