.

Visita de la Federació Espanyola de Natació amb el president Fernando Carpena; el director tècnic de waterpolo, Rafa Aguilar; i el de competicions, Jordi Cadens; amb representants de l’organització dels Jocs i clubs del territori.

Visita de la Federació Espanyola de Natació amb el president Fernando Carpena; el director tècnic de waterpolo, Rafa Aguilar; i el de competicions, Jordi Cadens; amb representants de l’organització dels Jocs i clubs del territori.

Des de fa unes setmanes l’organització dels Jocs Mediterranis ha iniciat les reunions individualitzades a Tarragona amb cadascuna de les federacions espanyoles participants als Jocs. L’objectiu d’aquestes reunions és definir les necessitats tècniques de cada disciplina i instal·lació i establir la metodologia de treball a partir d’ara. Des de l’inici d’aquestes trobades, a mitjans del mes de maig, l’organització de Tarragona 2017 ja s’ha reunit amb un total de setze federacions espanyoles.

Ahir va ser el torn de la Federació Espanyola de Natació, que va visitar Tarragona encapçalada pel seu president, Fernando Carpena; el director tècnic de waterpolo, Rafa Aguilar; i el director de competicions, Jordi Cadens. La delegació va dur a terme la comissió tècnica i visita a les instal·lacions de Campclar al matí, mentre que a la tarda es va constituir la comissió esportiva, en la qual van participar-hi, a banda de l’organització dels Jocs i membres de la Federació Espanyola, el Club Natació Tarraco, el Club Natació Reus Ploms, Club Esportiu Natagona i el Club Natació Vendrell.

Setze federacions

Fins al moment l’organització dels Jocs s’ha reunit amb les federacions d’atletisme, bàsquet, natació, tennis, bàdminton, vòlei, petanca, taekwondo, tir amb arc, handbol, hípica, esquí nàutic, boxa, esgrima, halterofília i lluita. Està previst que aquesta setmana es constitueixi la comissió tècnica de tir mentre que la resta de disciplines se seguiran programant en les properes setmanes.

Aquestes reunions amb les federacions consisteixen d’una banda en una reunió de treball on es constitueix la comissió tècnica, formada pels responsables tècnics de cada federació i membres de l’organització dels Jocs. Aquesta comissió es complementa amb una visita tècnica a la instal·lació esportiva corresponent la qual serveix per definir els requisits organitzatius. De l’altra, també s’aprofita la trobada per crear les comissions esportives de cada esport, en les quals hi formen part representants de clubs esportius del territori, representant de la federació catalana i representant territorials, i membres de l’equip de Tarragona 2017. D’aquesta manera es pretén impulsar la implicació directa dels clubs i entitats esportives de la ciutat i el territori en la planificació de cada modalitat esportiva del 2017.