.

L'alcalde i el director dels Jocs de 2017, amb part dels nedadors

El proper 6 de juliol onze nedadors procedents de diferents clubs de la demarcació de Tarragona duran a terme el “I Creuament del Golf de Sant Jordi” amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca del càncer de mama hereditari.

Sota el lema ‘El gran repte per seguir lluitant’, els esportistes nedaran una distància de 45 km, el recorregut més llarg a Europa en aigües obertes. La sortida serà a primera hora del matí des de la punta del Fangar a Deltebre l’arribada està prevista a la platja de Salou davant el monument de Jaume I al cap d’unes 12 hores aproximadament.

Aquest repte ha estat associat a la recaptació de fons per a la investigació oncològica del territori, en concret per al projecte ‘Càncer de mama hereditari a la demarcació de Tarragona’ que realitzen investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, professionals de l’oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i col·laboradors d’universitats de Londres.

Els onze nedadors que participaran en aquesta fita són de diferents clubs esportiu de la demarcació de Tarragona. L’equip l’integren:

Club Natació Reus Ploms: Jordi Cervera i Pau Fontgivell.

Club Natació Tarraco: José Javier Montón i Gemma Zapater.

Club Esportiu Prades: Maxi González.

Cambrils Club Natació: Gerard Gómez, Joan Baiges, Eduard Miralpeix, Toni Pérez-Portabella, Joan Carles Adell i Pep Anglès.

Per tal de recaptar fons s’han dissenyat casquets de bany de color taronja que es vendran des de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, així com per part dels nedadors i en diferents esdeveniments esportius de la demarcació. També es poden adquirir a les piscines municipals de Tarragona i en els mateixos clubs de natació.