Tarraco Viva, el festival romà de Tarragona, ha tancat aquest diumenge la seva setzena edició amb l’espectacle ‘Funus Augusti’, una recreació del funeral de l’emperador August. Precisament, enguany l’esdeveniment s’ha dedicat a la seva figura, en el bimil·lenari de la seva mort. Segons les primeres valoracions de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, “hem superat amb escreix els 160.000 visitants de l’anterior edició”. Entre els elements que més han cridat l’atenció dels assistents, la regidora destaca la reconstrucció de l’Ara Pacis a escala 1:1 i el color de l’estàtua de l’August de Prima Porta. Més de 800 actes han tingut lloc durant els vint dies de festival.
La regidora de Cultura ha assegurat que “Tarragona és la ciutat que millor sap explicar la història”, i ha apuntat que aquesta “és la línia que hem de seguir treballant”. En aquest sentit s’ha mostrat més que satisfeta de la projecció aconseguida pel festival, la més gran de totes les edicions, i ho ha exemplificat assenyalant que s’han acreditat més de 150 mitjans de comunicació.
Floria també ha reconegut que la recreació de l’Altar de la Pau d’August, l’Ara Pacis, i la proposta de cromatisme de l’estàtua de l’August de Prima Porta, han estat “un dels reclams que ha fet que el festival fos de molt d’interès, i un dels elements que ha despertat major curiositat i sorpresa”.
Els dos elements, ha explicat la regidora, “estaran a disposició de la ciutat en alguna o altra forma”, però també ha dit que ho han d’acabar d’estudiar. Tot plegat, ha avançat, lligarà amb l’Olimpíada Cultural Tarragona 2017 que, tot i que s’ha d’acabar de definir, anirà en la línia de poder explicar la història “a través d’elements viscuts”, és a dir, “que puguis sentir-te en les civilitzacions del Mediterrani”.
Cal destacar l’èxit del programa d’activitats escolars del festival, amb més de 3.000 alumnes d’escoles de Tarragona i rodalies, Catalunya i el sud de França. També han funcionat molt bé, ha manifestat Floria, les noves seus de Tarraco Viva, Salou i la comarca del Priorat.
El festival presentava, en aquesta setzena edició, 800 actes repartits en tres setmanes. Vint dies d’activitats en què només es van haver de suspendre dos tallers amb motiu de la pluja del passat dissabte, dia 17 de maig. Tarraco Viva disposava, aquest 2014, de poc més de 450.000 euros de pressupost.
