.

.

TOTS 21

Imatge de l’espectacle per Tarraco Viva creat pels alumnes de l’institut Vidal i Barraquer, amb joves vestits de romans. Foto: Núria Torres

rraco Viva ha obert la porta als instituts de la ciutat perquè creïn espectacles com a part dels seus estudis per, després, presentar-los en el marc del festival. El primer exemple es podrà veure el proper 26 de maig al Palau de Congressos de Tarragona, amb una reconstrucció històrica sobre les pintades a les parets de les ciutats romanes impulsada pels alumnes del cicle formatiu d’Animació Sociocultural i Turística de l’institut Vidal i Barraquer.

Aquest dimarts han fet una pre-estrena davant d’altres estudiants. Per crear la funció, els alumnes han hagut de fer recerca històrica per conèixer la realitat romana, elaborar un guió per a la representació i preparar l’actuació vestits de romans.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha valorat que els alumnes, durant el procés de creació de la representació, han hagut de fer «recerca d’informació, selecció de la informació trobada, crear un guió i representar-ho amb tècniques d’explicació». «Amb uns mesos han fet servir moltes tècniques de comunicació i això els ajuda a desenvolupar capacitats», ha indicat.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, detalla quins elements històrics es tracten en l’espectacle

 

Sobre la temàtica, Seritjol ha concretat que es tracta d’explicar com les pintades a les parets feien la funció «de les xarxes socials» actuals. «Els romans comunicaven el mateix que nosaltres: amor, política, poder…», ha afirmat, i ha manifestat que «la història serveix per analitzar el present».

El conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha assegurat que tenen la voluntat d’estendre la iniciativa a altres centres, tant de cicles formatius com de batxillerat. Pinedo s’ha mostrat molt satisfet pel fet que aquesta és «una oportunitat de posar en valor la divulgació històrica a través del coneixement i l’educació». Una opinió compartida pel titular d’Educació del consistori, Manel Castaño, que ha apuntat que es tracta «d’un projecte cultural i educatiu molt transversal». Els 24 alumnes del cicle formatiu d’Animació Sociocultural i Turística han estat treballant amb l’espectacle durant tot el curs, segons ha detallat el director del Vidal i Barraquer, Narcís Castanedo.