.

.

TOTS 21

Acte de campanya d'ERC pel proper 20-D. Foto: Tarragona 21

Acte de campanya d’ERC pel proper 20-D. Foto: Tarragona 21

“Tenim l’obligació de construir una república que sigui el mirall dels Estats”, ha dit el candidat d’ERC per les eleccions del 20-D, Joan Tardà, aquesta tarda en un acte de campanya al Teatre Metropol de Tarragona. “No caiguem en el derrotisme” davant de la construcció d’una democràcia participativa sense corrupció ha dit Tardà. “Necessitem un país productiu i emprenedor” ha assegurat Tardà. Però, “hem de fer-ho despresa”, ha insistit.

“Som una nació que hem patit molt” i ara “les joves viuen pitjor que els seus pares”. “Si no guanyem hipotecarem una, dues o tres generacions de catalans” ha assegurat Tardà. “No som a les portes d’una revolució social” però som a les portes “d’una revolució democràtica” ha dit Tardà.

Ciutadans és “una injecció de saba nova” ha dit i ha s’ha refermat en que la formació taronja “és la dreta que s’ha adequat al nou moment històric”. Així mateix, ha assegurat que PSOE ha “dimitit” i ha dit que «només canviarien les coses si IU haguessin guanyat» en les darreres generals, “ben segur que ens hauríem entès”. Per altra banda, Podemos “s’autoenganyen” perquè saben perfectament que “no tindran força per refermar el dret a decidir”, ha conclòs davant d’unes 200 persones en un acte que ha començat a les 19.30h i ha durat prop de dues hores.

Rufián reivindica un «estat a favor» pel 20-D

El cap de llista al Congrés per Barcelona Gabriel Rufián, ha reivindicat “un estat a favor”. “Els hem guanyat” ha dit Rufián -en referència els resultats del 27S-. “Hem guanyat amb una enorme maquinaria mediàtica”, ha insistit. Però, ara, “hem de recuperar el lloc de poder” ha assegurat el líder republicà. “Si perdem una sola vegada diran que aquí no ha passat res» ha dit.

Rovira: “No hi ha una Espanya alternativa”

La portaveu d’ERC, Marta Rovira, durant la seva intervenció ha dit que aquestes eleccions generals són una oportunitat per “eixamplar el mandat democràtic. “No hi ha Espanya alternativa” ha dit Rovira.

Respecte a la investidura del president de la Generalitat, Rovira ha assegurat que Catalunya “viu un moment històric”. “No ens queda altra solució que la independència” i s’ha refermat en que “entre tots els catalans els independentistes hem de ser aliats”.

Salvador: “Som un poble tossut”

Jordi Salvador durant la seva intervenció. Foto: Tarragona 21

Jordi Salvador durant la seva intervenció. Foto: Tarragona 21

El candidat d’ERC per Tarragona, Jordi Salvador, s’ha refermat en que el partit republicà lluitarà per, “anar a Madrid a defensar la republicà i la sobirania d’aquest país”. En la mateixa línia Salvador ha dit “som un poble tossut” i ha afirmat que “volem construir una republicà social”. Salvador ha reivindicat “l’internacionalisme i en l’unió dels pobles lliures”. En àmbit tarragoní, el candidat republicà ha recordat l’acomiadament dels treballadors de Covestro i s’ha refermat en la idea de defensar la classe treballadora. “Qualsevol error ens el faran pagar molt car” ha dit Salvador promovent el vot republicà. A més, ha dit “no ens aconseguiran dividir”, ha conclòs Salvador.

Brigitte Urzaiz