TOTS 21

El riu Francolí amb força cabal en la seva entrada a la ciutat. Foto: Roger Segura

Després dels aiguats de la setmana passada, Salou ha registrat menys incidències arran de les darreres pluges. Aquest diumenge el barranc de Barenys va baixar amb força quantitat d’aigua i es va desbordar perquè no la va poder absorbir. Tot i això, la riera estava neta del darrer xàfec i els veïns, previnguts, per la qual cosa no hi ha hagut cap vehicle afectat per aigua o fang. Les feines de neteja s’han centrat al barri de la Salut. A Tarragona, aquest dilluns s’està recuperant la normalitat després d’una nit agitada.

A Cambrils, el gual de la riera de Riudoms continua tallat aquest dilluns al matí a l’altura del camí de Vilafortuny i del barri del Molí de la Torre perquè continua baixant aigua i fang. Es dona la circumstància que diumenge a la nit ja havia plogut més de 100 litres per metre quadrat a la serralada de la Mussara, capçalada d’aquesta riera, i l’acumulació d’aigua fa que encara no hagi cessat del tot.

A banda d’això, al municipi, on es van recollir prop de 46 litres per metre quadrat al voltant de les vuit del vespre, la intensitat de pluja va fer que punts baixos del municipi quedessin inundats. És el cas dels ponts i passos inferiors a la via del tren o l’avinguda Diputació. Un pi d’una gran alçada que va caure a la calçada al carrer de les Quetgles va fer que la policia local hagués de tallar la circulació. També es va produir el desplaçament de diversos contenidors de recollida de brossa per la força de l’aigua i l’enllumenat públic de la ciutat va deixar de funcionar en punts del barri del Prat d’en Fores. A partir de les nou del vespre, quan l’aigua va frenar, i amb el funcionament de les bombes extractores de la xarxa pluvial, la majoria d’inundacions van desaparèixer.

Al Priorat, Pradell de la Teixeta va registrar 18 trucades al 112 fins a les onze de la nit. La incidència més destacada ha estat una esllavissada d’un marge de pedra seca de la carretera que va cap a la Torre de Fontaubella. La runa ha anat a parar a un dels carrils de la carretera, que ha quedat bloquejat.

Quant a quantitats caigudes, destaquen els 162 litres de l’Albiol, els 152 litres de Querol o els 95 de Prades.

Roger Segura / Sílvia Jardí / Núria Torres / Gemma Sánchez / Redacció