.

.

TOTS 21

La circulació de trens entre Cambrils i Mont-roig del Camp ha quedat restablerta a dos quarts de sis de la tarda, segons ha informat Renfe. La via ha estat tallada durant prop d’una hora i mitja a causa de diversos arbres caiguts arran del temporal de vent i s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera. Per ara, la circulació de trens entre Cambrils i Tarragona segueix tallada pels efectes de la ventada des de dos quarts de cinc de la tarda i afecta les línies de Rodalies RT2 i R16, a més dels combois de Llarga Distància del Corredor Mediterrani Barcelona-València. Protecció Civil manté activat en prealerta el pla Ferrocat i informa que no hi ha previsió del restabliment del servei.

Arbres caiguts al Parc del Pinaret. Foto: Facebook Cambrils en +

En paral·lel, hi ha 900 abonats de Cambrils sense llum per culpa del fort vent i la previsió és que recuperin el subministrament a partir de les 18.30 hores.

També hi ha arbres caiguts a Cambrils, com és el cas del Parc del Pinaret. Altrament, la Policia Local d’Altafulla informa que el carrer Camí a la platja romandrà tallada al trànsit per caiguda d’un arbre. Es fixa la ruta alternativa pel Camí del Prat i Alcalde Pijuan.

La forta ventada ha deixat 375 avisos als Bombers de la Generalitat i més de 750 trucades al 112 fins a les 17 hores. Les principals incidències s’han concentrat al Camp de Tarragona, on les ratxes de mestral han superat els 130 km/h i han provocat la caiguda de diversos arbres de grans dimensions en poblacions com Cambrils (a l’avinguda Beethoven i a la Travessia de Roda) o Reus.

El vendaval també deixa sense subministrament elèctric uns 5.220 abonats de la capital del Baix Camp –amb previsió de restabliment a les 18.30 hores-

143 km/h a l’Hospitalet de l’Infant

Segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic, destaquen registres com els 143 km/h de l’Hospitalet de l’Infant, els 138 km/h de la Riba, els 132 km/h de l’Albiol, els 121 km/h de Rojals, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 109 km/h de Valls o els 107 km/h del Perelló. Els Bombers afirmen que el màxim volum d’avisos es concentra a la comarca del Baix Camp, amb més de 80 incidències. Els municipis més afectats per la ventada són Reus (42), Cambrils (28) i Mont-roig del Camp (9).

Els Bombers han atès, entre les 20h d’ahir i les 12h d’aquest matí, 73 avisos relacionats amb l’alerta pel vent. Des de les dotze ja són 132 avisos a tot Catalunya. La majoria són per arbres i branques caigudes. Del total, 59 han estat al Camp de Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre.

Els Bombers són requerits per retirar arbres caiguts o a punt de caure, o elements no estructurals de la via pública com fanals, tendalls, tanques i cartells. També han realitzat alguna sanejament de façana. No hi ha cap persona ferida.

A Benissanet, amb una autoescala, juntament amb una grua, els Bombers estan treballant per retirar una teulada de xapa d’uns 10x10m que ha sortit volant i ha caigut sobre la teulada de la casa del costat al c/Sant Vicenç. Cap de les dues cases està habitada.

Treballs dels Bombers a Benissanet. Foto: Bombers de la Generalitat

Protecció Civil manté l’alerta del pla Ventcat i aquest matí destaquen ratxes com els 137,2 km/h de Portbou, els 116 km/h de la Riba, els 90,4 km/h del Perelló, els 86,4 km/h d’Alguaire o els 80 km/h de Porqueres.

Segons les dades de les estacions automàtiques de Meteoclimatic i Meteocat, destaquen registres com els 124 km/h de l’Hospitalet de l’Infant, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 103,3 km/h del Perelló, els 97,6 km/h d’Alguaire o els 91 km/h de les Borges Blanques.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ventcat davant la previsió d’un episodi de fort vent aquest diumenge arreu de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) detalla que la ventada –de ponent i mestral- començarà afectant la propera matinada el quadrant nord-est i s’estendrà ràpidament a partir de mig matí de manera generalitzada.

Es podran superar els 90 km/h al Pirineu-Prepirineu, interior de Tarragona i nord de Terres de l’Ebre; els 70 km/h a l’àrea metropolitana, litoral nord de Tarragona, la plana de Lleida, el sud de la Catalunya Central i el sud de Girona; i els 125 km/h al Baix Ebre i Montsià (així com a l’Alt Empordà amb menys probabilitat).

S’espera la màxima intensitat entre el matí i les primeres hores de la tarda. Protecció Civil recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure, sortides al bosc i a zones arbrades i en la mobilitat.