.

Imatge d'arxiu d'un episodi de pluges a Tarragona

Les pluges intenses que afecten bona part del país aquest dimarts a la tarda han obligat a fer diverses actuacions als Bombers i a tallar algunes carreteres en punts concrets on han quedat inundades o colgades per alguna esllavissada.

És el cas de la N-340a al seu pas per Vila-seca o el de la BP-1121 a Monistrol de Montserrat (Bages), que han quedat tallades. Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta del pla Inuncat passades les vuit de la tarda després que avui l’hagués activat. Les pluges han provocat algunes afectacions al subministrament elèctric a zones com Monistrol de Montserrat.

La major part de les actuacions dels Bombers per la pluja han estat causades per petites esllavissades i inundacions puntuals d’aparcaments i baixos. Entre les dues i les quatre de la tarda els Bombers han rebut vint-i-sis avisos, un parell dels quals a les comarques de Ponent, vuit a les comarques centrals, vuit més a les comarques de Tarragona i vuit més a la zona sud de l’àrea metropolitana.

Les intensitats màximes de pluja s’han produït a Tarragona, on han caigut fins a 35 litres per metres quadrat, 19 en només mitja hora. La pluja ha inundat la carretera N-340a al seu pas per Vila-seca.

Un altre punt on ha plogut amb força ha estat a Monistrol de Montserrat, amb 24 litres per metre quadrat en mitja hora que a banda de provocar esllavissades a la carretera BP-1121 -en el tram que uneix el municipi amb el monestir- han afectat puntualment el subministrament elèctric. Al punt de l’esllavissada de grava la Policia Local ha habilitat una part de la via per donar pas alternatiu al trànsit.