.

.

TOTS 21

L'autor és un menor de 16 anys que ja ha estat detingut. Foto: Cedida

L’autor és un menor de 16 anys que ja ha estat detingut. Foto: Cedida

Són moltes les obres d’art, monuments o llocs històrics que han estat vandalizats a través dels temps. Recentment, un acte de vandalisme comès al Parc Nacional de Northumberland, al Regne Unit, ha commocionat especialment ambientalistes i amants de la literatura. Allí se situava un icònic arbre de més de 300 anys: l’Auró Sycamore que va aparèixer a la pel·lícula “Robin Hood: Príncep dels Lladres”, protagonitzada per Kevin Costner l’any 1991, i que va aparèixer talat.

La soca de l'icònic arbre. Foto: Cedida

La soca de l’icònic arbre. Foto: Cedida

L’autor d’aquest acte vandàlic, un menor de 16 anys, ha estat detingut. La tala de l’arbre es va descobrir el passat 28 de setembre. L’Autoritat del Parc Nacional de Northumberland va confirmar que l’arbre, símbol de la regió i molt popular entre els turistes, havia estat talat deliberadament. Es creu que Robin Hood i la seva banda d’homes l’utilitzaven com a amagatall.

Ara, el menor s’enfronta a una pena de presó de fins a cinc anys. La policia ha informat de l’ocorregut: “Aquest és un lloc de renom mundial i els esdeveniments d’avui han provocat commoció, tristesa i indignació en la comunitat local i més enllà”, va afirmar en un comunicat el superintendent Kevin Waring.

L'arbre es va fer famòs per sortir en la pel·lícula "Robin Hood, príncep dels lladres". Foto: Cedida

L’arbre es va fer famòs per sortir en la pel·lícula “Robin Hood, príncep dels lladres”. Foto: Cedida

L’escriptora britànica L.J.Ross va ser una de les personalitats que es va queixar d’aquest acte vandàlic: “Estic terriblement trista per la pèrdua d’aquest arbre bell i icònic, que va ser escenari del meu segon llibre i una font de pau i inspiració per a molts”, va escriure a Twitter.