TOTS 21

Els responsables del programa amb la regidora Begoña Floria

‘L’Altre, Concurs de Castells’ és un concurs televisiu de preguntes i respostes sobre el món casteller produït per Tac12, la televisió pública del Camp de Tarragona, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

La filosofia del concurs és, sobretot, divulgar diferents aspectes del fet casteller. Segons el director del concurs, Xavier Abelló, «el que busca L’Altre, Concurs de Castells és difondre al públic algunes particularitats com ara la seva història, la seva gent, els diversos significats que tenen els castells en les poblacions diferents del nostre territori…» això s’aconsegueix amb les preguntes que es formulen però també amb els reportatges de petit format que s’inclouen en cada capítol.

Per la seva banda, la consellera de Festes, Begoña Floria, ha destacat «la importància d’iniciatives com aquesta per tal d’impulsar el valor del fet casteller i anar una mica més enllà donant a conèixer la seva història, els seus orígens i què hi ha dins de cada colla, de cada població».

El programa consta de quatre rondes de preguntes sobre la temporada 2016, la història dels castells, el Concurs de Tarragona i el món casteller en general. A més, hi ha una cinquena ronda musical. El concurs consta de vuit programes: cinc de classificació, dos de semifinals i la final.

S’emetrà els dimecres a les 21.30 hores des del 10 de maig. Per tant, el dia 10, 17, 24 i 31 de maig i el 7, 14 i 21 de juny. La final s’emetrà dissabte 24 de juny, abans de la diada castellera de Sant Joan de Valls.

A banda de veure’s per l’emissió de TDT, també es podrà seguir per streaming al web www.tac12.tv i es penjarà al mateix web un cop feta la primera emissió.

A cada programa hi participen tres colles, que no s’eliminen entre elles. Al final de cada programa s’estableix una classificació general amb els punts aconseguits. Un cop gravats els cinc programes previs, es repassarà la classificació i les colles situades del lloc 1 al 6 passaran a semifinals. El guanyador del concurs rebrà un premi per la canalla de la colla que consisteix en 1.000 euros en una agència de viatges.