.

.

TOTS 21

Cartell convocant a l’acte de Tarragona

L’organització radical Endavant OSAN ha denunciat la suspensió forçada d’un acte públic que havia convocat aquest dissabte per parlar sobre la situació a Veneçuela. En aquest acte hi havia d’intervenir el cònsol general de Veneçuela a Catalunya, Antonio Martínez Uzcategui.

La susensió ve de la legació veneçolana, que ha decidit cancel·lar tots aquells actes públics “en els quals no puguin garantir la seguretat dels seus representants i dels treballadors dels serveis diplomàtics”, assegura Endavant.

El detonant d’aquesta situació ha estat “l’episodi violent i d’impunitat del passat 11 de maig a Madrid”. Aquell dia, “l’extrema dreta veneçolana va bloquejar durant sis hores els accessos de sortida d’un acte convocat per diverses organitzacions d’esquerres de Madrid i que comptava amb la presència de l’ambaixador veneçolà a l’estat espanyol”, afirma Endavant.

Els crits de «Franco, Franco, Franco» que reiteradament cridaven els manifestants “deixaven ben clar que allò que es presenta com a «oposició democràtica» és en realitat un front d’ultradreta disposat a acabar amb els avenços democràtics i socials d’aquests darrers 18 anys a Veneçuela”.

Les “accions violentes i intimidatòries de l’extrema dreta veneçolana” compten “amb la cobertura i el beneplàcit de l’estat espanyol”. Des de fa més d’una setmana “estem veient com a les xarxes socials diverses organitzacions ultres estan fent una crida a organitzar autocars per a boicotejar el nostre acte”.