.

El Nàstic ha dominat bona part del partit, però només ha aconseguit un punt que obliga a guanyar la propera jornada a l’Eivissa per millorar el coeficient i continuar tenint possibilitats de passar a la fase d’ascens definitiva. Foto: Nàstic

Segon empat consecutiu del Nàstic (1-1 al camp de l’Alcoyano) i les matemàtiques, com el cotó, no enganyen. En una fase on cal sumar de tres en tres per esgarrapar decimals en la divisió dels punts aconseguits pels partits jugats, el coeficient deixa els granes en segona posició amb 1,68, els mateixos que l’Andorra i el Barça B. Un lloc que ho deu tot a la herència rebuda a la primera fase, perquè es consolida ara gràcies a tenir el gol-average guanyat amb tots ells. Els blaugranes han perdut aquesta tarda contra l’Eivissa (2-1), però els tricolors comparteixen pis amb els homes de Toni Seligrat gràcies a les seves dues victòries seguides (la darrera davant el Villarreal B per 1-3), el que deixa ben clar quin ha de ser l’objectiu dels tarragonins la darrera jornada de la primera volta contra l’equip de les Illes..

Seligrat recuperava Gonzi per la banqueta, un cop solucionades les molèsties físiques, i Brugui per sortir de titular després de perdre’s sis jornades per una combinació de lesions i targetes vermelles. I mentre s’espera si accepta les propostes de renovació que el club li ha fet arribar per terra, mar i aire, el seu retorn a l’onze ha dinamitzat l’atac grana. Seu ha estat el primer llançament a porteria (desviat per damunt del travesser) i després d’una bona jugada individual d’un Fausto Tienza molt intens, ha estat clau servint la pilota filtrada a Fran Carbia que ha servit per empatar l’encontre gràcies a una desmarcada en diagonal i un retall al porter local. Gairebé sense angle, Carbia ha posat la pilota al pal llarg i es convertia en el màxim golejadors dels tarragonins amb sis dianes. Era el minut 18 i la tranquil·litat tornava a la Força, alterada tres minuts abans amb el primer gol del partit, obra de Juanan. El migcampista del Alcoyano culminava des del punt de penal un contracop a tot gas que ni Trilles ni Suárez han sabut esbandir amb contudència.

L’intercanvi de cops ha continuat amb un altre protagonista, Jona. La proposta dels homes de Vicente Parra és simple, defensa i contracop ràpid, i l’atacant local ha entès la partitura portant de corcoll la defensa grana. Fins al punt que al minut 33 Trilles ha estat providencial desviant a córner un xut seu.

A la represa els valencians han sortit mossegant. Al minut 51 Suárez refusava a tocar de pal un remat gens amistòs i al 57 un xut de Diakité en bona posició ha acabat sent rebutjat a temps per la defensa catalana per enviar-la fora. L’africà ha estat també en el repertori de la millor opció grana per avançar-se al marcador, impedint que el cop de cap de Trilles a centrada de Bonilla (incorporat juntament amb Pedro al minut 59 per refrescar cames i també fixar centrals amb un nou pur) signifiqués el segon gol. L’aposta de Seligrat a l’hora de reformular l’equip ha servit per fer guanyar credibilitat i consistència. Fins al punt que al minut 70 Pedro ha deixat la pilota de cara a Bonilla perquè engaltés una gardela aturada en dos temps per José Juan.

La recomposició de fitxes al tauler d’escacs ha fet olorar sang a Seligrat. Ha obert la finestra i ha fet entrar Pol Ballesteros per Carbia en un moment en el qual l’Alcoyano mostrava ja signes de confusió perquè els seus recanvis han desarmat l’equip més que no pas ajudat a donar-li pegament. Trilles ha estat ben aprop de repetir sort al minut 85 en una jugada pràcticament calcada a la del gol, però no ha pogut impactar la pilota per centímetres. I en una darrera càrrega de cavalleria, Seligrat ha donat pas a Lasso i Lupu per alimentar les bandes, sense incidència ja en el resultat. Al capdavall, l’epica no és un sistema sinó una moneda que surt a cara o creu.

Alineacions

CD Alcoyano: José Juan; Solbes; Primi; Raúl González; Carbonell; Jony Ñiguez; Diakité (Ángel, minut 77); Juanan; Ramón (Antón, minut 77); Juli (Omar Ramos, minut 58); Jona (Raillo, minut 65).

Banqueta: Satoca; Cano; Raillo; Rubio; Omar Ramos; Jordan; Antón; Jorge Moltó; Ángel

Nàstic: Suárez; Albarran; Trilles; Quintanilla; Joan Oriol; Fausto Tienza (Lupu, minut 86); Fullana (Javi Bonilla, minut 59); Miranda; Carbia (Pol Ballesteros, minut 79); Gerard Oliva (Pedro, minut 59); Brugui (Lasso, minut 86)

Banqueta: Gonzi, Bonilla, Ribelles, Guillem Jaime, Pol Ballesteros, Pol Domingo, Pedro, Lupu i Joel

Gols: 1-0, Juanan (minut 15); 1-1, Fran Carbia (minut 18)

Targets grogues: Jona, minut 28; Juanan, minut 39; Fausto Tienza, minut 84. Pol Ballesteros, minut 87; Javi Bonilla, minut 90.