.

Una bona defensa blava i les cistelles de Zanca i Tugores en els darrers segons han donat la tercera victòria a l’Ibersol CBT. Foto: Juan Carlos Borrachero

BBA Castelldefels i Ibersol CBT han ofert un partit molt igualat. Cap dels dos conjunts ha estat capaç de decantar el partit clarament al seu favor, i al final ha estat l’equip de Berni Álvarez el que ha sabut gestionar millor que el rival els avantatges obtinguts i emportar-se el partit per 62 a 72. Ferran Torres ha estat el millor jugador del partit, amb 22 punts, 5 rebots i 22 de valoració.

Els dos equips començaven amb cautela i amb intercanvi de cistelles, que no afavoriria a l’Ibersol CBT fins als dos triples consecutius que anotava Barberà (9 – 14). Els de Berni agafaven el control del ritme del partit i aconseguien frenar l’encert inicial local durant bona part del primer quart. Els locals no abaixaven els braços i s’aprofitaven de la poca contundència defensiva amb la que afrontarien els blaus els següents minuts per retallar diferències i col·locar-se a només tres punts de l’Ibersol CBT i a falta d’un minut per acabar el quart. Llanos i Fàbregas, de tres, tornaven a posar distàncies en el marcador en els últims segons (19 – 23).

Amb l’inici del segon quart, els tarragonins mostraven més intensitat i sumaven un parcial de 0 a 4 que els allunyava vuit punts del rival només començar (19 – 27). Pape Mbaye aportava un triple, que el Castelldefels responia de la mateixa manera, i el partit tornava a entrar en una fase d’igualtat i d’intercanvi de cistelles (26 – 30 als cinc minuts del segon quart). La defensa del Castelldefels anava guanyant terreny al joc ofensiu de l’Ibersol CBT, obligant-los a esgotar la possessió i arribant a equilibrar el marcador, per primera vegada, a 30 punts. David Fernández desfeia la igualada des de la línia de tres i els blaus optaven per córrer com a via més ràpida per tornar a agafar distància. D’aquesta manera aconseguien desequilibrar, però es trobaven amb un triple local a quatre segons pel descans que deixava un marcador de 36 a 38 favorable a l’equip de Berni Álvarez.

Els dos conjunts tornaven revolucionats de vestidors, amb precipitacions en la presa de decisions, sobretot del bàndol tarragoní. Sense ser superiors, els locals decantaven el marcador al seu favor per primera vegada (42 – 38), mentre que a l’altre costat de la pista, l’equip de Berni començava a carburar a poc a poc a través de les cistelles de Pape Mbaye i Ferran Torres. L’encert dels locals seguia sent notable, però quatre punts consecutius de Torres servien per mantenir el marcador igualat (46 – 46 als sis minuts del període). Els locals apujaven les línies, però l’Ibersol CBT encadenava un parell de bones defenses a les que es sumaven una tècnica i una antiesportiva del Castelldefels, per deixar un marcador de 49 a 53 a falta d’un minut. L’Ibersol CBT aconseguia dominar el resultat en un final de quart amb molts entrebancs (52 – 53).

Els blaus començaven els darrers deu minuts amb indecisió. Pape anotava un nou triple per seguir comandant l’electrònic (54 – 56), però el seu equip no era capaç de trencar el partit. A l’equador del quart, ha aparegut de nou Torres per apoderar-se de la pintura i donar als blaus un avantatge de vuit punts (54 – 62). Quan el Castelldefels es mostrava disposat a seguir lluitant per la victòria, Jaume Zanca anotava un triple que donava més que oxigen als blaus. Els darrers dos minuts de joc també han estat molt disputats, però una bona defensa blava i les cistelles de Zanca i Tugores en els darrers segons, han donat la tercera victòria a l’Ibersol CBT (62 – 72).