TOTS 21

Steve Munar serà a La Cantonada, aquest dissabte

Steven Munar serà a La Cantonada, aquest dissabte

Després de passar pel cicle de concerts Caprichos de la Sala Apolo de Barcelona, el Primavera Sound 2014 i Estunart 2014, entre d’altres, Steven Munar arriba al Cafè La Cantonada per presentar el seu darrer treball, “Time Traveller” (Miracle Records /Satélite K).

Steven Munar inicia la seva carrera en terres mallorquines, a finals dels anys vuitanta. Ho fa de la mà del guitarrista Miguel Pérez amb The Walk, grup amb influències d’Echo & The Bunnymen. Després d’enregistrar diverses maquetes, aterren a Barcelona, on editen el seu primer disc homònim, sota el nom de The Tea Servants, per al segell de Saragossa Grabaciones en el Mar. Amb aquest, publiquen “Police Looking After Thieves” i “Greatest Hits”.

Més endavant, fitxen per Houston Party Records, on publiquen “Higher” i “Travel West”, treballs que aconsegueixen força repercussió. En aquesta època realitzen nombroses actuacions a festivals de prestigi dins l’àmbit nacional, com els de Benicàssim (96/02), Festimad (97), l’Isladencanta (02) o el Primavera Sound (03). Tot seguit, Steven Munar engega la seva carrera en solitari.

A principis de 2005, forma The Lunatics, més tard batejats com a The Miracle Band. Neix, doncs, Miracle Beach, enregistrat als estudis El Zigurat. Seguint amb la línia sonora de sempre, amb referències clares a The Kinks, Bob Dylan o Nick Cave, aquest és, potser, el seu Lp més folk. Més tard edita “The Language of the Birds” i “Break The Rules!”, treball amb què s’emporta el reconeixement dels mitjans especialitzats.

Paral·lelament, la discogràfica Grabaciones en el Mar decideix editar una remasterizació del Police Looking After Thieves amb bonus tracks. Per l’ocasió s’ajunta amb la banda original del 96 i ofereixen 4 actuacions en directe, una d’elles al Festival Sonorama 2013 i una altra al Festival BAM de Barcelona. Actualment presenta el seu nou treball Time Traveller (Miracle Records /Satélite K).