.

Filippo Brunelleschi, Country Manager de Spin a Espanya, al magatzem de la companyia a Tarragona. Foto: Cedida

Spin, la companyia de micromobilitat de Ford Motor Company, ha fet balanç aquest dimecres del seu primer mes d’activitat a Tarragona. I segons afirma en nota de premsa, ha obtingut “un gran èxit. Des que la companyia va iniciar les seves operacions, el passat 15 de març, s’han superat els 30.000 trajectes a la ciutat. Aquest èxit es deu principalment a la qualitat dels vehicles i del servei que s’ofereix la companyia a Tarragona, que compta amb un equip local directament contractat per l’empresa 100% dedicat a les operacions, i a la tarifa plana (Spin Pass) que la companyia ofereix als seus usuaris”.

En aquest sentit, continua el comunicat, “un 84% dels usuaris que han escollit Spin com alternativa per moure’s per la ciutat ho han fet escollint la modalitat Spin Pass, en detriment de la modalitat habitual o històrica dels serveis de micromobilitat: el pagament per minut”. Aquests abonaments Spin Pass permeten viatjar per hora, dia, setmana o mes amb una tarifa plana, sense que l’usuari hagi de calcular quants minuts farà servir per a cada trajecte. “Una altra dada molt significativa que demostra l’èxit obtingut per Spin durant el seu primer mes de presència a Tarragona és la taxa de recurrència dels seus usuaris, dada que se situa per sobre del 30%. Aquesta dada mostra que en només un mes i mig, Spin ha sigut capaç de crear hàbit entre una bona part dels seus usuaris, que han utilitzat els vehicles i serveis de Spin més d’una vegada”, afirmen.

D’altra banda, el 60% dels usuaris de Spin a Tarragona han utilitzat el Spin Pass d’una hora, modalitat de subscripció que permet viatjar repetidament en els 60 minuts contractats. Aquesta modalitat permet als usuaris un gran estalvi respecte de la clàssica tarifa de pagament per minuts d’ús del vehicle,  en concret, el seu cost equival a 11 vegades menys del cost de pagament per minut.

Quant als trajectes realitzats amb Spin, les dades obtingudes per la companyia mostren que el trajecte mig realitzat a Tarragona se situa en els 3,4 kilòmetres, amb una durada d’entorn als 24 minuts. Per zones, el centre, la Platja del Miracle i el Port són les zones en les quals més ús s’ha fet dels vehicles de Spin.

Roger Puigví, Government Partnerships Director de Spin ha assenyalat que “estem molt contents de la gran rebuda que hem tingut a Tarragona. Les dades que hem obtingut en el primer mes i mig d’activitat ens referma en què hem de seguir oferint un molt bon producte adaptat a la realitat i necessitats locals. I per això, que Spin s’encarregui de les operacions directament, amb un equip local dedicat a la ciutat és clau.”. Puigví a més ha afegit que “les dades obtingudes no només ens reforcen en el nostre plantejament estratègic sinó que ens permeten extreure unes conclusions i aprenentatges que ens serviran per a les properes ciutats amb característiques similars quant a població i extensió que obrim”.

“Des de Spin no només impulsem una mobilitat neta, sostenible i sense soroll a les ciutats amb els nostres patinets sinó que també generem 0 emissions a la nostra operativa diària. No val ser sostenible amb un patinet, i contaminar la ciutat amb la furgoneta que repara aquell patinet. D’això els usuaris cada cop en són més conscients”, explica Filippo Brunelleschi, Country Manager de Spin a Espanya.

“Les empreses de micromobilitat no es poden basar únicament en els seus vehicles elèctrics per dir que són sostenibles. A l’operativa diària a la ciutat es fan molts quilòmetres, i si no es fan amb vehicles elèctrics, el dany a la ciutat, a la qualitat de l’aire, i per extensió, als ciutadans, és molt gran. És important que en siguem conscients”, afegeix.

A més, un element clau en la reducció dels viatges en l’operativa és el fet que els patinets tinguin bateries intercambiables, un requisit demanant per l’Ajuntament per poder operar, que fa que els patinets no s’hagin de moure cada dia per ser carregats.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */