.

.

TOTS 21

Alejandro Fernández, portaveu del PP de Tarragona

Alejandro Fernández, portaveu del PP de Tarragona

SOS Racisme s’ha fet ressò de la croada del Partit Popular de Tarragona, i més concretament del seu candidat a les municipals, Alejandro Fernández, contra les mesquites, els locutoris i els kebabs a la ciutat. En un comunicat publicat al portal d’OPRAX (l’Observatori de Polítiques Racistes i Xenòfobes de SOS Racisme a Catalunya), l’entitat acusa el PP de Tarragona de «repartir un fulletó islamòfob«.

SOS Racisme titlla el text signat per Alejandro de «pamflet amb un alt contingut de discurs d’odi envers a la població magrebina» i lamenta que es barregin diversos temes: «Seguretat, terrorisme, delinqüència, mesquites, efecte crida, locutoris, kebabs». Tot plegat, acusa SOS Racisme, per la «cerca del vot de la por per les pròximes eleccions municipals». Una estratègia per la qual l’entitat equipara amb «la línia que va obrir Xavier García Albiol, l’alcalde de Badalona, i que tants bons resultats electorals li van donar».

Comunicat d'Alejandro als veïns del Parc Central

Comunicat d’Alejandro als veïns del Parc Central

El fulletó del PP

En l’esmentat fulletó, signat pel mateix Alejandro i adreçat als veïns dels voltants del centre comercial del Parc Central, el candidat del PP repassa els fets ocorreguts el passat dissabte, 24 de gener. Aquell dia, Mossos d’Esquadra va desplegar un important dispositiu policial pels volts del centre comercial alertats per una ‘macro quedada’ de joves, majoritàriament d’origen magrebí. En el text, Alejandro assegura que “la sensació d’alarma en els veïns va ser absoluta”. Més endavant, el líder popular sosté que “fa molt temps que l’ambient que es respira en aquesta zona és molt preocupant” i adverteix que “si no volem que ens passi com en algunes zones de l’extraradi de Barcelona amb problemes de convivència, hem de tallar d’arrel aquest problema sense complexos”.

Alejandro ja s’anticipa a les crítiques i, en el mateix fulletó, segueix: “De res ens servirà ocultar el que està passant o anomenar ’islamòfob’ a qui ho denuncia com m’ha tocat viure darrerament”. Per tot plegat, Alejandro demana “evitar que a Tarragona es produeixi un “efecte crida que alteri la convivència” i reclama “evitar més mesquites i frenar la implantació de locutoris i kebabs a Tarragona”.

Per últim, Alejandro alerta als veïns de la zona dels carrers Prat de la Riba, Ramon i Cajal, avinguda Roma o Higini Anglès, que “pateixen l’amenaça de convertir-se en pocs anys en guetos”. “Jo no ho penso acceptar i estic segur que vostè tampoc”, resol.