TOTS 21

Participants en la cadena humana que van encerclar el preventori de la Savinosa per rebutjar el projecte de construcció d’un hotel de luxe, el passat 29 de novembre. Foto: ACN

La plataforma que coordina diferents entitats ecologistes del Camp de Tarragona, SOS Costa Daurada, ha valorat en nota de premsa «molt positivament «la resposta de la ciutadania de Tarragona a la crida de la cadena humana que va organitzar el passat diumenge 29 de novembre amb l’objectiu de protegir i renaturalitzar tot el morrot de l’antic Preventori de la Savinosa.

També considera que «és una gran notícia que l’Ajuntament de Tarragona anunciés el proppassat divendres 27 de novembre que desestimava la proposta de la Diputació de Tarragona, de construir un restaurant i un hotel de luxe en l’esmentat espai i que no es canviïn els usos permetent la privatització d’una part de l’espai».

Per la plataforma, tanmateix, quedaria pendent «un pronunciament més explícit per part de l’Ajuntament de Tarragona, en referència al no increment de la superfície edificada dels actuals 5.878 m2 de sostre edificat, fins a 24.585 m2 edificats, de la modificació del POUM tarragoní, per protegir aquest espai dins de l’anella verda tarragonina, que es faci una intervenció de renaturalització la més sostenible possible amb el seu entorn, i que insti a la Generalitat de Catalunya, a incloure l’espai dins d’un futur EIN ; Morrots Savinosa-Platja Savinosa-Platja Llarga-Bosc de la Marquesa».

En referència a desplaçar la tanca actual que perimetra tot l’espai «i que impedeix que la ciutadania tarragonina pugui tenir accés, es proposa primer però fer un estudi botànic de l’espai per tal d’identificar totes les comunitats vegetals existents, la seua fragilitat, i marcar els camins de mobilitat i els nous espais de concurrència. Per això Sos Costa Daurada sol·licita el corresponent permís d’accés a l’espai a l’Ajuntament de Tarragona, per tal d’efectuar l’estudi botànic». conclou el comunicat.

Redacció