.

Una trentena de membres de la colla s’han desplaçat a Constantí. Foto: Tarragona21

Un moment de la seva actuació. Foto: Tarragona21

Constantí s’ha convertit avui en una població que excepcionalment ha pogut gaudir de l’espectacularitat de la Cucafera de Tarragona, que ha participat en la trobada de cucaferes federades del Camp de Tarragona, un acte emmarcat en la jornada de la veïna Dragonina, la festa de la Dragonina constantinenca que se celebra tot el dia.

Només en una ocasió anterior, en 2017, la Cucafera de Tarragona, que només surt per Santa Tecla, havia actuat fora de la capital. Va ser en 2017 a Montblanc, per apadrinar la cucafera local. Com ha estat el seu desembarcament a Constantí? Ho explicava a Tarragona21 el seu responsable de comunicació, Adrià Recasens:”No és fàcil sortir perquè cal una tramitació administrativa entre l’Ajuntament que ho sol·licita i l’Ajuntament de Tarragona. I es concedeix perquè es tracta d’una sortida excepcional, com és una trobada de Cuques, i per altres requisits, com que el grup musical que l’acompanya sigui de música tradicional”. Aquests requisits s’han pogut solventar i la Cucafera ha pogut fer les delícies dels contantinencs.

No és fàcil transportar una bèstia festiva que pesa 280 quilos.

La trobada ha comptat també amb la presència de la Cucafera de Reus, la Cucafera de Montblanc i la Llumeneta de Perafort. A banda, també hi han estat presents els elements del bestiari constantinenc com el Ball de Cavallets, acompanyats per la Corranda, i les àligues Gran i Petita, acompanyats pels Grallers de Constantí.

Com explicava Joan Bladé, president de l’organitzadora Associació d’Amics de la Colla COCA, “es tracta d’una festa on la Dragonina convida els seus amics”. Es veurà aquest vespre amb l’esclat de foc dels diferents elements festius convidats.

Dues imatges de la Cucafera de Montblanc. Foto: Tarragona21

La Cucafera de Reus, nascuda fa cinc anys. Foto: Tarragona21

L’espectacular Llumanera de Perafort. Foto: Tarragona21

Els elements festius de Constantí també hi han estat presents. Foto: Tarragona21

J.G.