.

Després del tancament de l’edició 0 dels primers Pressupostos Participatius de Roda de Berà el 14 de juny, amb el descobriment dels projectes guanyadors votats pels rodencs, l’alcalde del municipi, Pere Virgili, va donar el tret de sortida a l’edició 1 amb l’inici del termini de presentació de propostes per part de la ciutadania.

Així, des del 15 de juny d’aquest 2018tots els majors de 16 anys, estiguessin empadronats o no, han pogut presentar les seves propostes, de forma presencial a l’Ajuntament, a l’estand que el consistori ha muntat tots els dijous al mercat setmanal, o bé per via telemàtica, mitjançant el web www.tudecideixesrdb.cat

Stand de l’Ajuntament de Roda de Berà al mercat setmanal de dijous al municipi. Foto: cedida.

A més a més, a l’Hotel d’Entitats s’han realitzat diferents sessions amb les associacions de veïns, dinamitzades pel gabinet Ceres, per tal de fomentar la participació dels veïns de cada barri, en les quals van participar les entitats que ho van desitjar, La Martorella, Eixample, Marysol, Francaset i Mas Roig, Merimar i les Torres, Nucli Urbà, Roc de Sant Gaietà i Costa Daurada – Berà.

El termini de presentació de propostes finalitzarà el proper dimarts, 31 de juliol. A partir d’aquest moment una comissió tècnica municipal serà l’encarregada de validar totes les idees presentades i calcularà el cost aproximat de cadascuna d’elles.

Les propostes, per tal que siguin viables, hauran de complir amb els criteris establerts al protocol de participació, com per exemple, que siguin legals, tècnicament viables, que no suposin noves contractacions per a l’Ajuntament, que facin referència a inversions i no a treballs de manteniment ni a millores en el serveis actuals, que siguin competència de l’Ajuntament, que no superin la quantitat fixada per al procés, o que siguin sostenibles en el temps, entre d’altres criteris que poden ser consultats detalladament a la plana web dels pressupostos participatius.

Un cop feta la tria de les propostes vàlides, es faran públiques i s’obrirà el procés de votació per part de la ciutadania, el qual es preveu que sigui a l’octubre. Cada persona haurà de votar 3 propostes, dues que pertanyin a barris diferents i una que sigui d’interès general per al municipi. Els projectes guanyadors seran inclosos dins del pressupost general de 2019.

Redacció