.

.

TOTS 21

Joaquim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona, va assistir a l’acte inaugural

Joaquim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona, va assistir a l’acte inaugural

Perafort ja disposa de dues pistes de pàdel entre els seus equipaments esportius. Aquest cap de setmana, s’ha celebrat al municipi, l’acte inaugural d’aquestes pistes que han tingut un cost de gairebé 121.000 €, el 90 per cent dels quals ha estat finançat a través d’una subvenció de la Diputació de Tarragona. Joaquim Nin, vicepresident d’aquest ens supramunicipal, va assistir a la inauguració i va destacar “el compromís de la Diputació en obres com aquesta, que no només són unes pistes esportives, sinó que són obres que afecten al benestar i la salut dels ciutadans, que és un dels valors que té l’esport”.

Per la seva banda, Joan Martí Pla, alcalde de Perafort, va voler destacar les oportunitats que representen aquestes pistes per al conjunt dels habitants del municipi: “La construcció de les pistes ha permès programar cursos de pàdel, en el marc de l’oferta de cursos formatius que desenvolupa l’ajuntament de manera anual. A més, els aficionats a aquest esport ja no cal que surtin de Perafort per jugar a pàdel”. Així mateix, Martí Pla va voler remarcar que les noves pistes de pàdel són positives per a tothom, fins i tot, per a aquells que no practiquen aquest esport: “Aquestes pistes, representen el compromís d’aquest consistori amb els veïns i veïnes de Perafort i Puigdelfí.

L’equip de govern segueix treballant per donar resposta a les necessitats i inquietuds de tothom. Ara hem construït aquestes pistes però seguirem treballant per desenvolupar accions i serveis que siguin positius per a tothom. Aquest és el nostre compromís i no faltarem a la nostra paraula”. Els assistents a aquest acte inaugural, entre els quals la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, Estefania Serrano, van poder veure un partit de pàdel d’exhibició. D’altra banda, a la tarda, es va fer la presentació del nou Club Pàdel Perafort i es van realitzar partides guiades d’iniciació per a tots aquells que volguessin fer una prova.

A més, es van presentar les bases per al concurs de l’elecció del logo d’aquest nou Club. Les pistes de pàdel s’afegeixen al conjunt d’equipaments esportius dels que disposa Perafort, entre els quals hi ha dues piscines municipals, una a Perafort i l’altra a Puigdelfí, un camp de futbol i una pista poliesportiva. Les pistes de Perafort es poden llogar a través de l’aplicació mòbil Bookgy, disponible per a iOS i Android, en horari diürn i nocturn (l’última partida es podrà iniciar a les 21.30 h). S’incorpora un sistema per evitar el xoc d’aus Per a la construcció de les pistes de pàdel, l’ajuntament de Perafort ha tingut en compte una problemàtica que afecta a moltes edificacions construïdes amb vidre, com pantalles acústiques o els edificis amb grans portes o finestres.

Aquestes construccions són un risc per a les aus ja que no veuen el vidre i hi xoquen, la qual cosa els pot provocar la mort. Conscient d’aquest fet, el consistori perafortí es va posar en contacte amb ornitòlegs experts així com amb la Federació Catalana de Pàdel i altres ajuntaments i clubs esportius, per tal de recollir les seves experiències entorn d’aquesta problemàtica.

Després d’haver copsat les millors experiències, es va optar per instal·lar un sistema que fins al moment està donant excel·lents resultats, ja que ha aconseguit evitar el xoc d’aus contra aquestes noves instal·lacions. El sistema emprat ha consistit en col·locar punts de vinil glacejat en aquests vidres. Aquests punts, a vista d’ocell, converteixen en opaques les zones de risc i per tant, eviten el xoc de les aus. D’altra banda, el vinil glacejat no resta llum als jugadors per la qual cosa, no suposen cap obstacle ni impediment visual per a les persones que en fan ús.