.

.

TOTS 21

Imatge de la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona 2018.

Aquest migdia s’ha procedit, davant de la Casa de la Vila de Creixell, a la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona 2018. Ha obert l’acte la regidora de Promoció de la Dona Pili Romero, que ha agraït la presència a tots els assistents i ha destacat el paper de la dona a la nostra societat. Seguidament, per part de les regidores Pili Romero, Montserrat Muñoz i M.Carmen Marín i també per part de la directora de l’escola Les Eres, Antònia Royo, Joy Headland i Montserrat Martí de la Llar de Jubilats de Creixell i Maribel Pérez de la Biblioteca Municipal, s’ha llegit el Manifest 8 de Març Dia Internacional de les Dones de l’Associació Catalana de Municipis-ACM-FMC. També ha participat en aquest acte el regidor Jordi Moliné Gorriz

L’alcalde de Creixell Jordi Llopart, en un breu parlament, ha lloat el paper principal de la dona a la vida quotidiana del segle XXI i al llarg de tota la história. Llopart ha dit que «la dona ha estat lluitant durant molts anys a la vida i ara li toca lluitar per la seva vida». Llopart ha palesat també el suport de Creixell a la lluita de les dones i el suport també a la manifestació d’avui a Tarragona i a la vaga feminista. Finalment l’alcalde de Creixell ha agraït al col·lectiu Papallones Liles de Creixell la seva tasca.

Precisament el col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell han tancat aquest acte amb la lectura del manifest feminista del 8 de Març. Les Papallones Liles han remarcat el paper de la dona a la vida quotidiana: «si nosaltres parem, es para el món» han destacat. També han criticat la bretxa salarial entre dones i homes i han exigit que es posi fí a la discriminació. Un nombrós grup de creixellencs i creixellenques han participat en aquest acte institucional de l’ajuntament de Creixell. A la façana de la Casa de la Vila s’ha col-locat avui el domàs amb la bandera feminista.