.

Dos dels treballs publicats amb aquesta beca.

Dos dels treballs publicats amb aquesta beca.

El divendres 4 de juliol de 2014 s’acaba el termini per presentar projectes a la Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura del Tarragonès. Aquesta Beca s’atorga  a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Jaume Massó Carballido, director del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus; Magí Sunyer Molné, professor de Filologia Catalana de la URV; Jordi Roca Girona, professor d’Antropologia de la URV i Montserrat Duch Plana, professora d’Història Contemporània de la URV. També formen el jurat el president del CCT, Frederic Adan i el president de la comissió de cultura del CCT, Antoni Virgili.

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Amb els últims títols publicats es poden veure l’ampli abast temàtic d’aquest Premi: Plantant cara al sistema, sembrant les llavors del canvi. Els moviments socials al Tarragonès (1975-2010), de Marc Suanes; El Codony a l’inici del segle XVI. Paisatge, economia i societat dels antics llocs i termes del Codony a partir d’un capbreu de 1510, d’Hèctor Mir; Història, formació i usos de l’espai urbà medieval a Tarragona, segles XII-XIII de José Javier Guidi i Alberto Villuendas o El primer franquisme sindical a Tarragona i comarca. Persones i actuacionsd’Antoni Gavaldà.