.

.

TOTS 21

L’estació ferroviària d’Altafulla. Foto: Altafulla Ràdio

Arran dels acords polítics i comercials que s’han anunciat darrerament que insten al Ministeri de Foment a construir un by-pass ferroviari entre la via tradicional i la de l’alta velocitat a la zona del Gaià a fi de reduir el temps de viatge actual entre Tarragona i Barcelona a menys d’una hora un grup d’entitats de Tarragona i el Baix Gaià s’han unit per a constituir la Plataforma SOS Baix Gaià.

Consideren que “la construcció d’aquest bypass ferroviari que suposaria tan sols la reducció d’uns pocs minuts en el trajecte Tarragona-Barcelona i seria utilitzada només pels trens d’altes prestacions, no justifica el greu impacte ambiental que suposaria aquesta obra, tenint en compte que existeixen altres alternatives amb un impacte ambiental i econòmic molt més reduït”.

Per altra banda, aquesta infraestructura s’afegeix a la voluntat de desdoblament de l’A-7, “que creiem que no és necessària tenint en compte que el 2021 s’acaba la concessió de l’AP-7 i l’autopista serà gratuïta”.

Els integrants d’aquesta plataforma reivindiquen “el valor patrimonial del nostre territori i ens oposem a la construcció d’aquestes noves infraestructures”. Demanen als responsables polítics “que el projecte de comunicacions del Camp de Tarragona es faci de manera consensuada amb el territori i la gent que hi viu, i no tenint en compte tan sols els interessos econòmics”.

Les entitats que hi donen suport són la Federació de Veïns de Llevant, Associació de veïns La Móra-Tamarit, Associació Mediambiental la Sínia, GEPEC-EdC, Assocació Terres del Gaià i GATA (Grup d’Amics de Toni Achón – Ecologistes de Tarragona).