.

.

TOTS 21

L’alcalde presenta el projecte de WIFI pública de Riudoms

L’alcalde presenta el projecte de WIFI pública de Riudoms

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, s’ha reunit avui amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per presentar el projecte de WIFI pública de Riudoms. El municipi del Baix Camp està preparant la licitació per donar servei d’accés gratuït a internet en diverses zones del poble gràcies a un ajut d ela Unió europea (UE).

L’Ajuntament de Riudoms és un dels pocs municipis de la demarcació de Tarragona que gaudeix d’una subvencióde 15.000 euros de la Unió Europeaper instal·lar punts de connexió wifi d’accés gratuït. Riudoms va rebre la notícia d’aquesta aportacióa finals de l’any passat,després d’haver estat escollit en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, que ofereix finançament als ajuntaments i entitats locals per a les instal·lacions de zones de connexió a internet en espais públics com ara els edificis del consistori, biblioteques, museus, pacs o places.

L’ajuntament està ultimant els darrers detalls de l’estudi tècnic i econòmic per determinaràla ubicaciódefinitiva de les zones de connexió. L’ajuntament té previst connectar les zones amb més concurrència de persones,com per exemple la plaça de l’Església, la Biblioteca Municipal i les instal·lacions esportives municipals; i en els equipaments municipals on se celebrenactes i cursos, com per exemple, l’edifici de les Escoles Velles, la Casa de cultura Antoni Gaudí o l’Epicentre Gaudí.

L’ajuntament iniciaràen breuel procés de contractació pública per a la instal·lació i la prestació del servei amb l’objectiu que els riudomencs i riudomenques puguin gaudir del servei abans d’acabar l’any.Laconvocatòria de WiFi4EU de la Unió Europea va seleccionarun total de 44 municipis de Catalunya, que sumen un finançament de 660.000 euros per a crear zones wifi. A tota Europa es van seleccionar2.800 municipis, als quals es destinarà una inversió global de 42 milions d’euros.