.

.

TOTS 21

Jornada de votació a l'Institut Martí i Franquès

Jornada de votació a l'Institut Martí i Franquès de Tarragona

El portaveu de CiU a la Comissió d’Interior del Senat, Jordi Sendra, ha exigit al ministre del ram, Jorge Fernández Díaz, la seva dimissió per practicar “la guerra bruta” contra el procés sobiranista pel Dret a Decidir i la consulta a Catalunya. En aquest sentit, el senador ha acusat Fernádez Díaz de desenvolupar “una política amenaçadora, prepotent i bruta” basada en “continues filtracions, algunes falses i d’altres enganyoses” als mitjans de comunicació i de “fer alta política des del més profund i fosc de les clavegueres de l’Estat”.

El senador ha recordat fins a vuit filtracions per desestabilitzar el procés des del novembre del 2012, amb un fals informe de la UDEF publicat en un rotatiu espanyol, en plena campanya electoral al Parlament de Catalunya on s’acusava el president Mas de tenir comptes secrets a Suïssa. I ha finalitzat amb el detall de la informació falsa publicada pel mateix mitjà de comunicació el passat 27 d’octubre  en què s’apuntava que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, disposava d’un compte a Suïssa amb 12,9 milions d’euros.

Sendra ha subratllat que “una democràcia no és compatible amb un estat policial”. En aquest sentit,  ha destacat que el “caos que regna al ministeri” i que “en política no tot és vàlid” i ha reclamat que “en l’acció diària s’actuï amb responsabilitat, veracitat, professionalitat i transparència”.