.

.

TOTS 21

La importància del sector destinat a proporcionar serveis a les persones de la tercera edat, adquireix cada vegada major pes econòmic i social als països occidentals. El drama del coronavirus ha posat, a més, l’accent en un col·lectiu vulnerable. És en aquest camp on cal situar la nova iniciativa d’un grup empresarial ja consolidat com és Seguridad León. Pilotat per Ionel Iván, el fet de disposar ja de dues empreses consolidades en matèria de seguretat privada i de serveis auxiliars li ha donat peu a crear-ne una tercera que, aprofitant les sinergies, té com a objectiu “oferir serveis de qualitat a la gent gran”.

Sota el lema ‘Cuidem de tu i per tu’, aquesta nova aventura lligada a l’empresa Serveis Auxiliars Arena dona solucions en les àrees centrades en el control, vigilància, assistència i atenció. La clau tecnològica cal trobar-la amb el disseny i posada en marxa de dos models de rellotges intel·ligents de diferent gamma, que incorporen sensors de caigudes, i un simpler (un botó de servei configurable per alertes arreu del país). Els mecanismes disposen de GPS amb un error de no més de dos metres la localització de l’usuari en tot moment. Un requisit necessari en casos de persones amb pèrdua de memòria, però també davant el risc de caigudes o dolors aguts sobtats. En aquest sentit els dispositius multifuncionals detecten fins i tot arrítmies en el pols amb el temps suficient per a preveure mals majors.

La nova empresa pertany al Grup León, expert en seguretat i serveis auxiliars.

Entre les funcions que incorporen els mecanismes també hi ha el d’avís d’intervenció urgent “gràcies a l’existència d’un botó SOS”, que posa en marxa “una intervenció ràpida” activada des d’una centraleta que actua com a receptora de les possibles alertes. Des d’aquesta plataforma es truca al client per comprovar la situació, i en cas de no respondre es passa immediatament l’avís d’actuació als operaris assignats per fer el seguiment continuat del client. “L’equip està format per professionals amb la titulació d’auxiliar de geriatria i primers auxilis, i cobreixen per torns les 24 hores del dia”, explica Ivan. Com a novetat de gran importància respecte altres opcions al mercat, el client pot deixar una còpia de les claus de casa que seran dipositades en una caixa forta al vehicle assignat. D’aquesta manera la intervenció en cas d’urgència no requerirà malmetre la porta del domicili i garantirà una major rapidesa en la resposta.

La cartera de serveis també ofereix, segons avança Ivan, “la possibilitat de tramitar íntegrament i solucionar tota mena de necessitats, des d’avaries de llum o d’aigua fins a l’elaboració de menjars, amb una atenció acurada per part de professionals titulats combinant tant l’atenció presencial com la telemàtica”. El servei compta també amb cotxes adaptats per persones amb dificultats de mobilitat, en cas d’haver-se de desplaçar a centres hospitalàries, i un servei personalitzat de teleassistència que es pot contractar bé per hores determinades o per les 24 hores.

“Som un grup amb molta experiència en els camps en els quals donem els nostres serveis”, afirma un Ivan lligat a una societat plena de reptes inesperats. De fet, la seva empresa va saber-se moure amb rapidesa i encert durant el pitjor moment de la crisi sanitària proporcionant material de protecció als professionals de l’Hospital Sant Joan de Reus, així com repartint menjar gratuït entre col·lectius de persones necessitades. “Crec que ha arribat el moment per aprofitar les sinergies que hem acumulat en aquest nou repte de futur com és el de dotar dels millors serveis possibles a la gent gran del nostre país”, conclou.

Redacció