.

.

TOTS 21

Els participants a la segona edició del Voluntariat

El programa “Voluntariat per la llengua” es va presentar ahir per segon any consecutiu a la Canonja. Enguany s’hi han inscrit quatre parelles, una més que en la primera edició, el que posa de manifest l’èxit de l’experiència, ja que alguns dels inscrits repeteixen de l’any passat.

A la presentació hi van assistir la regidora d’Ensenyament de l’ajuntament de la Canonja, Mila Carreté, el dinamitzador del Voluntariat per la llengua, Gerard Escarré, la mestra d’Adults del municipi, Montserrat Solé i les persones inscrites en el programa.

Es tracta d’un programa que facilita als aprenents de català de l’Escola d’Adults de la Canonja, que tenen uns coneixements bàsics de la llengua, que la puguin practicar comptant amb la col·laboració de persones catalanoparlants del mateix municipi, en un context real i distès.

L’objectiu de l’Escola d’Adults, que promou conjuntament aquesta activitat amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, impulsor del projecte, és que el català surti de l’aula i que s’estengui a altres àmbits. El compromís dels voluntaris és dedicar una hora setmanal durant 10 setmanes a parlar en català amb la seva parella lingüística.

Les inscripcions continuaran obertes indefinidament. Cal posar-se en contacte amb l’Escola d’Adults (escolaadults@lacanonja.cat o al tel. 977556067 els divendres, de 12 a 13 h) o amb el CNL de Tarragona (tarragona@cpnl.cat ; tel. 977243527)