.

El document inclou un plànol del nucli urbà i també del Polígon industrial.

A iniciativa de la regidoria d’Agricultura i amb la intenció de confeccionar un mapa inèdit del terme municipal de Constantí, l’Ajuntament de Constantí ha dut a terme la publicació del “Plànol del nucli urbà i del polígon industrial. Mapa del terme municipal”, que també inclou l’actualització del plànol de carrers del nucli urbà i del polígon industrial. En la seva confecció, hi  han participat les àrees de Guarda Rural, Arxiu Històric, Urbanisme i Secretaria.

Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer l’abastament del terme, els principals camins i senders de gran i petit recorregut, masos, denominacions de les partides, les infraestructures que ens afecten, edificis i obres singulars, etc.

També permet obtenir una visió general dels pràcticament 31 quilòmetres quadrats d’extensió. Amb un simple cop d’ull es poden observar singularitats com:

  • Que el nucli urbà es troba en un racó del terme, al sud-est,  a tocar del terme de Tarragona.
  • Que el polígon industrial de Constantí és a l’oest, a tocar del terme de Reus, amb una extensió superior a tres vegades el nucli urbà.
  • La magnitud de les pistes de l’aeroport, que s’endinsen fins gairebé a tocar del polígon industrial.
  • El motiu pel qual es diu que Constantí està trinxat per les infraestructures que el travessen: el plànol mostra que el recorregut de l’autopista A-7 de Barcelona-València talla la punta sud del terme; l’autovia A-27 de Tarragona-Lleida, que talla la punta est del terme; la nova infraestructura de l’AVE, que traspassa el terme d’est a sud-oest, entre d’altres.
  • La magnitud de terreny que hi ha a l’altre costat del riu Francolí, amb la partida de La Pedrera.
  • Com el pàrquing dels cinemes de les Gavarres pertany al terme municipal de Constantí.

Realitzada per Editorial Piolet, se n’ha fet una tirada de 10.000 unitats. Els exemplars es poden trobar als comerços de Constantí i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.