.

.

TOTS 21

Foto d’arxiu: Anna F. – Aj. Torredembarra

El Club d’Escacs Torredembarra ha decidit suspendre el 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, que s’havia de celebrar a partir del proper 4 de juliol fins al 12 de juliol. A manca de només dos mesos per a l’inici del torneig, la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19 converteix en inviable la celebració amb garanties del campionat. El local de joc, la sala annexa del Pavelló Sant Jordi, és un equipament municipal i l’organització no té la certesa que d’aquí dos mesos estarà obert.

A més, la dimensió de la sala de joc no permetria garantir la distància social entre jugadors per evitar el contagi del coronavirus en un torneig que els darrers anys ha superat els 100 inscrits. La situació creada per la Covid-19 tampoc no assegura una inscripció òptima per garantir la viabilitat econòmica d’aquesta competició internacional, que s’ha disputat ininterrompudament des de l’estiu de 1999 a la capital del Baix Gaià i s’ha convertit en el torneig d’escacs clàssics de referència a la Costa Daurada.

Aquesta decisió s’ha pres després de tractar-ho amb la Federació Catalana d’Escacs, organitzador del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, del qual en forma part l’open torrenc i l’àrbitre principal del torneig, Josep Maria Camell. A més, els primers tornejos del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs ja s’han suspès o s’han ajornat.

La decisió s’ha comunicat al regidor d’Esport de l’Ajuntament de Torredembara, Raúl García, que ha mostrat la seva comprensió davant d’aquesta decisió. El consistori torrenc és el principal patrocinador d’aquest torneig, el més important que es fa a la demarcació de Tarragona.

L’objectiu del Club Escacs de Torredembarra és organitzar el 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra del 3 a l’11 de juliol de 2021.