TOTS 21

money

L’Ajuntament dels Palaresos ha aprovat les Ordenances fiscals i els Preus Públics de cara el 2016.  Ho ha fet amb els vots favorables de l’Equip de Govern (CIU-ICV-ERC i IP), i els vots en contra de tota l’oposició (PSC-PP).

En la votació el grup municipal del PSC va anunciat que interposaria al·legacions a les ordenances, «posant així més pals a les rodes a la gestió municipal i conseqüentment al Consistori» segons ha explicat l’equip de Govern.

Les ordenances fiscals han quedat congelades i per tant no hi haurà un augment d’impostos pels veïns de la població.

Segons l’equip de Govern «tot i els intents de negociació per a mantenir el mateix preu que l’any 2015, res s’ha pogut fer en l’Ordenança Reguladora del Subministrament d’aigua, en el que la pujada no correspon a l’Ajuntament i ve establerta per EMATSA, atenent-se al conveni que l’anterior Alcalde Jaume Domínguez va signar amb ells. Tot i les negociacions ha estat impossible evitar la pujada i l’únic que s’ha aconseguit és que la pujada sigui de forma progressiva».
A banda de no pujar els impostos, i donada la dolenta salut econòmica en la que es va quedar el Consistori el passat maig del 2015, el nou govern, ha aplicat diferents i diverses millores com ara és l’aplicació de bonificacions que afecten a molts veïns amb dificultats econòmiques i que arriben fins al 50%, o bonificacions a famílies nombroses o monoparentals, o treure la taxa d’inscripció d’animals de companyia, o afegir el fraccionament de rebuts.
Des de l’equip de Govern es recorda que «les taxes i ordenances fiscals hauran d’estar aprovades de manera definitiva abans del dia 31 de desembre perquè puguin entrar en vigor l’1 de gener de 2016, això sempre que l’oposició deixi i accepti unes Ordenances aprovades pel benefici dels veïns i veïnes empadronats als Pallaresos».