.

Imatge del Ple Extraordinari d'avui a l'Ajuntament.

La Junta General Extraordinària d’ESPIMSA ha aprovat el pressupost per l’any 2015, amb 12 vots a favor i 13 abstencions, adoptant el compromís i obligació de reintegrament l’Ajuntament de Tarragona d’un avançament de la Tresoreria Municipal de 2 milions d’euros. La sessió plenària ha estat molt breu on només s’han tractat dos punts.

Primer s’ha parlat sobre el patrimoni, on s’ha ratificat la inclusió de l’Ordre del dia i s’ha aprovat l’adjudicació a la Fundació Privada la Muntanyeta la concessió d’ús privatiu de domini públic del solar de propietat municipal, situat al camí de la Partió de Bonavista. El vot ha estat a favor per unanimitat per tot el ple, Ballesteros ha afirmat que no cal votació. En aquest solar es vol construir un centre de servei integral per a les persones amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral.

El següent i últim punt a tractar en la sessió d’avui ha estat el moll de l’os del ple: un avançament de la Tresoreria Municipal a ESPIMSA de 2,5 milions d’euros, a reintegrar. El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha afirmat que els populars s’han abstingut en la votació ja que “no és una operació que ens agradi especialment”. Igualment, el PP ha criticat a Ballesteros la mala gestió amb aquest tema quant a les obres del mercat municipal, i li ha demanat explicacions sobre l’última acció del PSC on es van enviar cartes als ciutadans i les seves declaracions a la televisió criticant el partit, justament abans de fer la votació. Ballesteros se’l mirava assentint amb una expressió còmica.

Ha seguit el torn de rèplica Victòria Forns, de CiU, la qual ha mostrat la voluntat de CiU per donar un cop de mà al PSC de Tarragona encara que es faci una mala gestió per una mala decisió política. Ha recriminat els “2 milions d’euros que, des de l Ajuntament, han donat a l’empresa per tirar endavant les obres del mercat”, afegint que aquest és un acte d’irresponsabilitat, on es gasten els diners que els tarragonins no tenen en accions de govern irresponsable.

Finalment ha parlat l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, fent una explicació del vot. Ha afirmat que des del PSC es busca un acord i consens amb tothom ja que aquest és un projecte de ciutat. Responent a Forns, s’ha respatllat en el fet què els actes d’irresponsabilitat van començar quan, durant els anys 2006-2007, el govern format per CiU i el PP van traslladar el Mercat Municipal a una carpa provisional “sense projecte, finançament ni maniobra”.  Ha afirmat que aquesta situació és la que el PSC es va trobar a l’entrada al govern, on aquest projecte no hi figurava com fer el trasllat de serveis, la reorganització del subsòl ni el projecte arqueològic.

Després que Forns i Fernández repliquin a Ballesteros amb el micròfon apagat mentre el batlle explica les seves al·legacions, després ha confirmat la viabilitat del projecte afirmant que tenen unes fórmules clares de finançament. Malgrat això, no renunciarà als 8 milions d’euros que l’Estat deu a Tarragona i, ha acabat el ple afirmant: “No deixaré de callar-me allò que els ciutadans han de saber”.

Anna MG